Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Europese zorgpas mee op vakantie

Auteur: Annette Zeelenberg maandag 11 november 2013
Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Vraag dan de Europese zorgpas aan bij je zorgverzekeraar. Met deze European Health Insurance Card (EHIC) heb je recht op noodzakelijke medische zorg in Europa en kun je aantonen dat je bent verzekerd in Nederland. Zo voorkom je dat je hoge zorgrekeningen zelf moet betalen.

Sinds januari 2006 kunnen alle Nederlanders met een zorgverzekering de Europese zorgpas aanvragen. Je hebt met deze zorgpas recht op noodzakelijke medische hulp in alle landen van de EU. Deze pas is geldig in de volgende landen:

BelgiŽ, Bulgarije,Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-BrittanniŽ, Hongarije, Ierland, IJsland, ItaliŽ, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, MacedoniŽ, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, RoemeniŽ, SloveniŽ, Slowakije, Spanje, TsjechiŽ, Zweden en Zwitserland.

Daarnaast is de Europese zorgpas ook te gebruiken in AustraliŽ.

Waarom Europese zorgpas?
Groot voordeel van de Europese zorgpas is dat je de gemaakte medische kosten niet hoeft voor te schieten. De buitenlandse zorgverlener declareert de factuur bij je eigen verzekeringsmaatschappij in Nederland. Dat betekent overigens niet dat je de kosten helemaal niet hoeft te betalen. Dat is afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering.

De basisdekking van de zorgverzekering vergoed alle spoedeisende hulp. Deze dekking geldt over de hele wereld. Echter vergoed de verzekering alleen naar Nederlandsse maatstaven. Dit wil zeggen dat je maximaal het bedrag vergoed krijgt dat een soortgelijke behandeling in Nederland zou kosten.

Wil je ook verzekerd zijn voor niet-spoedeisende hulp of spoedeisende hulp altijd tegen kostprijs vergoed krijgen (dus ook als de behandeling duurder is dan in Nederland)? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering of een aanvulling voor medische kosten bij je reisverzekering afsluiten.

Alarmcentrale
Ben je in het buitenland en heb je medische hulp nodig? Neem dan altijd eerst contact op met de verzekeraar. Bij spoed kun je de alarmcentrale van je verzekering bellen. De verzekeraar kan je vertellen of je recht hebt op een vergoeding voor de betreffende medische zorg. Zo voorkom je onverwacht hoge rekeningen bij thuiskomst.

Zelf aanvragen
De zorgverzekeraars zijn verplicht de kaart op verzoek te verstrekken. De Europese verzekeringskaart is bij slechts bij een paar verzekeraars geÔntegreerd in de Nederlandse zorgpas..

Handig overzicht
Wil je een Europese zorgpas aanvragen? Dan kun je dit doen bij je zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars bieden de Europese zorgpas al automatisch aan. Deze staat dan op de achterkant van je zorgverzekeringpasje. De kaart is overigens beperkt geldig (1 jaar) en persoonsgebonden. Ieder lid van het gezin moet hem daarom apart aanvragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Europese zorgpas Ė Uitleg en aanvragen
Reisverzekering en bagage- Tips en uitleg vergoedingen
Besparen op reisverzekering

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet