Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Europese zorgpas: vraag hem snel aan

Auteur: Mister Money Dinsdag 26 januari 2010
Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Vraag dan snel de Europese verzekeringkaart aan bij je zorgverzekeraar. Met deze European Health Insurance Card heb je recht op noodzakelijke medische zorg in Europa. Bovendien kun je hiermee voorkomen dat je rekeningen moet voorschieten.

Sinds januari 2006 kunnen alle Nederlanders met een zorgverzekering, gebruik maken van de Europese verzekeringskaart. Je hebt met deze zorgpas recht op noodzakelijke medische hulp in alle landen van de EU. Ook in Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland kun je de kaart gebruiken.

Groot voordeel van de Europese verzekeringskaart is dat je de gemaakte medische kosten niet hoeft voor te schieten. De buitenlandse zorgverlener declareert de factuur bij je eigen verzekeringsmaatschappij in Nederland. Dat betekent overigens niet dat je de kosten helemaal niet hoeft te betalen. Dat is afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering. Je kunt de Europese verzekeringskaart kosteloos aanvragen bij je eigen zorgverzekeraar. De kaart is overigens beperkt geldig (1 jaar) en persoonsgebonden. Ieder lid van het gezin moet hem daarom apart aanvragen.

Alarmcentrale
Voor grote medische uitgaven konden verzekerden in het buitenland al gebruik maken van de alarmcentrale. Maar kleinere medische kosten voor bijvoorbeeld een bezoek aan de dokter of apotheek, moesten verzekerden meestal zelf voorschieten. Nederlanders die tijdelijk in het buitenland verblijven voor vakantie of werk, doen er daarom goed aan de Europese Verzekeringskaart mee te nemen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Auto van de zaak en vakantie
Autoschade in het buitenland

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!