Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Evalueer je bank

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Vrijdag 25 april 2008
Op je werk heb je elk jaar wel een evaluatiegesprek. Je bespreekt met je leidinggevende hoe het gaat. Aspecten waar jullie tevreden over zijn passeren de revue en natuurlijk ook punten van aandacht. Jullie maken afspraken over het komende jaar en gaan vervolgens weer lekker aan het werk.

Zoín evaluatie kan ook geen kwaad voor je bank. Mister Money wijst je regelmatig op de mogelijkheid om meer spaarrente te ontvangen of minder rente te betalen voor je lening of hypotheek. Ook de kosten van je betaalrekening zijn de moeite waard om eens naar te kijken.

Veel mensen realiseren zich wel dat hun bankproducten niet optimaal geregeld zijn maar hebben niet veel zin om hun financiŽle zaken te spreiden over verschillende partijen. De betaalrekening bij de ťťn, ergens anders een spaarrekening, de hypotheek bij de hypotheekwinkel en weer ergens anders de verzekeringen. Dat vinden ze niet overzichtelijk. Adviseurs spelen hier ook op in door te motiveren dat het veel praktischer is om alle geldzaken bij ťťn instelling te regelen. Want dan heb je altijd hetzelfde aanspreekpunt, of het nu om je overboekingen gaat of over je hypotheekrente.

Wie deze keuze bewust maakt accepteert daarmee dat het totaalpakket waarschijnlijk meer kost dan bij het los regelen van alle financiŽn. Gek eigenlijk. Het zou toch zo moeten zijn dat een instelling waar je alles afneemt een korting biedt op het totaalpakket. Die krijg je soms ook wel, maar dat wil niet zeggen dat je uiteindelijk het voordeligst uit bent.

Bij de keuze voor ťťn partij voor al (of een groot deel van) je geldzaken wil dat natuurlijk niet zeggen dat je huidige bank daarvoor het beste uitpakt. Kijk ook eens om je heen of je niet beter uit bent bij een ander. Een andere bank, een advieskantoor of een direct writer. Evalueer de dienstverlening van je bank en maak een bewuste keuze. Het kan even wat energie kosten om over te stappen maar dat kan ook heel veel opleveren: financieel voordeel en/of een betere service.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet