Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggen in een film CV

Auteur: Mister Money zondag 23 december 2012
Investeren in Nederlandse bioscoopfilms kan een belegger een leuke som geld opleveren. Er nooit een mooi begin van een zin zijn verschillende films waarin geďnvesteerd kan worden. Natuurlijk kent een film CV ook een aantal risico’s. Niet iedere productie wordt immers een echte kaskraker.

Via film CV’s zijn de afgelopen jaren heel wat Nederlandse filmproducties gefinancierd. Onder meer de films ‘Alles is liefde’, ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en ‘Minoes’ zijn met het geld van particuliere beleggers gerealiseerd.

Maar beloofde kaskrakers kunnen ook minder succesvol uitpakken, zo leert het verleden. Denk bijvoorbeeld aan het mislukken van ‘Ocean Warrior’. Dit moest de grootste Nederlandse filmproductie aller tijden worden. Maar de film kwam nooit uit vanwege financieringsproblemen. Uiteraard was dat een fikse tegenvaller voor de investeerders in deze film CV.

Flop
Naast het vooraf mislukken van een filmproductie is er nog het risico van de flop. Want een film moet niet alleen gemaakt kunnen worden, de productie moet het vervolgens ook goed doen in de bioscoop. Een deel van het rendement moet gehaald worden uit royalty’s en recettes. Hoewel je als belegger in een CV niet aansprakelijk bent voor eventuele verliezen van het CV, ben je dat natuurlijk wel voor je eigen inleg. En of een film goed zal draaien, is vooraf niet te voorspellen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Scheeps-cv: een slimme investering?
Vastgoed-cv’s populair ondanks flinke risico’s
Tien vragen over beleggen in cv’s


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers