Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Financieel voorbereid 2013 in

Auteur: Mister Money woensdag 2 januari 2013
Een nieuw jaar betekent voor veel mensen goede voornemens. Behalve afvallen, meer sporten en minder roken zou een goed voornemen ook kunnen zijn om eens kritisch naar je financiŽn te kijken. In veel gevallen kan een verzekering immers best goedkoper of kun je kiezen voor een minder uitgebreide dekking omdat je niet alles gebruikt.

Je hebt bijvoorbeeld nog tot 31 januari van dit jaar de tijd om iets te veranderen aan je zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld een hoger vrijwillig eigen risico wilt of een andere aanvullende verzekering wilt kan dit nog tot het einde van deze maand. Een hoger vrijwillig eigen risico kan je een besparing opleveren van gemiddeld 40 euro per jaar bij een verhoging van 100 euro. Bij 500 euro vrijwillig eigen risico kun je gemiddeld 220 euro per jaar besparen. Het is natuurlijk wel belangrijk om als je een vrijwillig eigen risico wilt, te zorgen dat je wel geld achter de hand hebt voor onverwachte kosten als je toch gebruik moet maken van zorg.

Ook naar je andere verzekeringen kijken kan lonen. Zo kun je soms tot wel honderden euroís per jaar besparen als je overstapt naar een goedkopere autoverzekering, inboedelverzekering of reisverzekering. Maar het is zeker niet alleen de prijs die belangrijk is. Ook kritisch naar de voorwaarden van je verzekering kijken, loont vaak al. Heb je alles waarvoor je verzekerd bent ook echt nodig?

Zo kan een aanvulling op je inboedelverzekering voor apparatuur overbodig zijn als je alleen maar oude apparatuur hebt in je huis. Ook kan het zijn dat je totale inboedel in de loop der jaren is gegroeid. Je hebt bijvoorbeeld nieuwe meubels gekocht die duurder waren dan de oud. Het is belangrijk om dat het bedrag waarvoor je verzekerd bent aan te passen om onderverzekering te voorkomen.

Je ziet het: even kritisch naar je verzekeringen kijken, is zeker geen overbodige luxe en dus een goed voornemen om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet