Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Financieel voorbereid 2011 in

Auteur: Mister Money woensdag 22 december 2010
Het einde van 2010 is weer in zicht. Tijd dus om je financiŽle situatie nog even onder de loep te nemen en te kijken of er nog dingen zijn die je moet regelen om onbezorgd het nieuwe jaar in te gaan. Zo heb je nog maar anderhalve week de tijd om je zorgverzekering op te zeggen als je wilt overstappen naar een andere aanbieder. Dit jaar liggen de tarieven voor de basisverzekering ver uit elkaar. Het loont dus zeker om even goed te kijken of je bij een andere verzekeraar niet veel goedkoper uit bent.

Naast de zorgverzekering is het ook fiscaal aantrekkelijk om nog even te kijken naar je spaargeld. Zo kun je besparen op je vermogensbelasting. Voor 2010 geldt een heffingvrij vermogen van 20.661 euro. Heb je op dit moment meer op je spaarrekening staan? Dan is het natuurlijk verstandiger als je nog een grote aankoop op de planning hebt staan het hiervan te financieren dan bijvoorbeeld rood te gaan staan op je bankrekening.

Schenken
December is de maand van het schenken. Dat geldt niet alleen voor de Sinterklaas- en kerstcadeaus, maar ook voor het schenken van geldbedragen. Je kunt nu nog gebruik maken van de mogelijkheid om dit jaar belastingvrij een bedrag te schenken aan je kinderen of kleinkinderen. Je mag je kinderen in 2010 elk 5.000 euro belastingvrij schenken. Voor kleinkinderen geldt een belastingvrije schenking van 2.500 per kind.

Ook kan je eenmalig een groter bedrag schenken aan je kind of kleinkind. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je zoon of dochter een huis wil kopen. Je mag aan een kind maximaal 24.000 euro belastingvrij als eenmalige schenking geven. Wanneer het geld gebruikt wordt voor het kopen van een huis mag het zelfs nog eenmalig verhoogd worden met 50.000 euro. Zo kun je je kind bij wijze van kerstcadeau toch een mooi extraatje geven in tijden dat het er voor starters niet gemakkelijker op is geworden een woning te kopen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet