Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

FinanciŽle voornemens voor 2010

Auteur: Mister Money Woensdag 6 januari 2010
Het nieuwe jaar is weer feestelijk ingeluid. Champagneflessen en oliebollen vlogen, ondanks de financiŽle crisis, over de toonbank. Na de dure decembermaand breekt nu voor veel mensen de periode aan om het eventjes wat rustiger aan te doen. Kortom: het is de hoogste tijd voor een aantal financiŽle voornemens voor het nieuwe jaar. Het leuke hiervan is dat deze ook geld op kunnen leveren.

Het klinkt heel simpel, maar het opstellen van een budgetplan kan zeker in je voordeel werken. Een ouderwets huishoudboekje zorgt ervoor dat je exact weet hoeveel je uitgeeft, en nog belangrijker, hoeveel je overhoudt. Deze tip levert niet direct geld op, maar kan wel zeer handig zijn voor mensen die aan het einde van de maand krap bij kas zitten. Wellicht merk je al snel dat er verschillende zaken zijn waarop bezuinigd kan worden. Tegenwoordig hoeven de bestedingen niet meer in een papieren schriftje genotuleerd te worden, maar bestaan er verschillende tools op het internet waarmee je eenvoudig je uitgaven kunt bijhouden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) kan je hierbij helpen.

Buffertje bouwen
Ook de tweede tip levert niet direct geld op, maar kan wel zeer nuttig zijn. Probeer in het nieuwe jaar een buffer te bouwen of je buffer te vergroten. De vooruitzichten voor 2010 zijn niet echt rooskleurig te noemen. Een buffer zorgt ervoor dat je op een later tijdstip niet in de financiŽle problemen raakt, doordat je onverwachts een dure lening moet afsluiten omdat de wasmachine het begeven heeft. Daarnaast geeft een buffer een veilig gevoel. Mocht er iets gebeuren, dan ben je hier financieel gezien enigszins op voorbereid.

Bezuinigen
Een tip die in veel gevallen wel geld in het laatje brengt, is het doorspitten van je verzekeringspapieren. Veel mensen zijn oververzekerd en dat is natuurlijk zonde van de maandelijkse premie die je moet afdragen. Heb je bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering met werelddekking, maar ga je nooit buiten Europa op vakantie? Grijp dan het nieuwe jaar aan om je verzekering om te zetten. Meer bespaartips voor verzekeringen vind je hier. Het aanpassen van je koopgedrag kan ook vele euroís opleveren. Het nauwlettend letten op aanbiedingen en uitsluitend winkelen in de uitverkoop is altijd goed voor de portemonnee. Spit dan ook altijd de foldertjes door en zoek op internet naar verschillende kortingacties.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet