Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Fiscaal voordelig sparen?

Auteur: Mister Money zaterdag 2 februari 2013
Wie regelmatig geld apart zet op zijn spaarrekening kan zo een aardig vermogen opbouwen. Helaas komt de fiscus dan al snel om de hoek kijken. Gelukkig zijn er andere spaarmogelijkheden waarmee de Belastingdienst uit de buurt gehouden kan worden. Het is zelfs mogelijk om fiscaal voordelig te sparen.

Iedere Nederlander moet belasting betalen over zijn vermogen, dus ook over zijn spaartegoed. Maar dat is alleen het geval als het bedrag op de spaarrekening boven een bepaalde grens uitkomt. Deze grens is vastgesteld op 21.139 euro. Over het meerdere moet de spaarder een heffing van 1,2 procent betalen. Om die vermogensrendementsheffing te omzeilen, zijn er andere spaaropties.

Duurzaam sparen
Door duurzaam te sparen kun je in sommige gevallen profiteren van een dubbel belastingvoordeel. Dat is het geval als de bank het spaartegoed investeert in duurzame en milieubesparende projecten die door de overheid zijn goedgekeurd. Hiervoor worden Groene Bankbrieven uitgeven. Het spaartegoed tot 56. 420 euro hoeft dan niet te worden opgegeven bij de belasting. Daarmee spaar je in ieder geval 1,2 procent vermogensrendementsheffing uit.

Sparen via de baas of voor verlof
Tot voor kort waren de spaarloonregeling en de levensloopregeling prima manieren om de fiscus te omzeilen. Deze regelingen zijn in 2012 afgeschaft. In 2013 zou de vitaliteitsregeling hiervoor in komt hiervoor in de plaats komen, maar dit plan gaat niet door.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Inkeren bij de Belastingdienst: verzwegen vermogen alsnog aangeven


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken