Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Friezen en Zeeuwen zijn slechte beleggers

Auteur: Mister Money Maandag 16 april 2007
Mensen die in de provincie Friesland of Zeeland wonen kunnen maar beter bij de beurs uit de buurt blijven. Uit een onderzoek van SNS Fundcoach blijkt dat de inwoners van deze provincies de slechtste beleggers van Nederland zijn. Een Fries haalde gemiddeld een rendement van 6,8 procent. De Zeeuwen presteerde het afgelopen jaar met 4,1 procent nog slechter. Aan het onderzoek namen ruim 3500 mensen deel.

Volgens het Beleggers Onderzoek 2007 van de bank hebben beleggers uit Noord- en Zuid-Holland het beste rendement behaald in 2006, met rendementen van respectievelijk 10,4 en 10,3 procent. Beleggers die hun geld stopten in vastgoed- en aandelenfondsen behaalden de beste resultaten. Volgens SNS was het rendement van de Friezen en Zeeuwen lager omdat zij het afgelopen jaar meer risicoís namen. Zij belegden bijvoorbeeld veel derivaten. Het grote risico hiervan is dat deze na verloop van tijd hun waarde kunnen verliezen.

Het onderzoek laat eveneens zien dat ervaring niet altijd telt op de beurs. Friezen hebben namelijk de meeste ervaring als het om beleggen gaat, maar toch scoort de provincie niet hoog.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Volvo-rijders de hoogste rendementen behalen met hun beleggingen, gevolgd door Renault- en BMW-rijders. Bezitters van een CitroŽn deden het gemiddeld het minst goed, met een rendement van 5,9 procent.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet