Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Ga alsjeblieft niet huren!

Auteur: Mister Money Woensdag 27 mei 2009
Wat is dit? Ga ik jullie nu vertellen dat je per se een woning moet kopen en er zeker geen moet huren? Dat zou behoorlijk onzinnig zijn. Huren heeft zeker voordelen ten opzichte van het kopen van een huis. Je bent geen kosten koper kwijt, dat alleen al. Die 6% overdrachtsbelasting en al die andere kosten hakken er aardig in. Wanneer je dat allemaal meefinanciert zit je met de welbekende tophypotheek, en daarmee met het risico om een restschuld over te houden als je om welke reden dan ook je huis binnen een paar jaar moet verkopen.

Als huurder ben je daardoor veel flexibeler: als je wilt verhuizen zeg je gewoon de huur op en dat was het. Geen problemen doordat je huis niet zo gemakkelijk verkoopt. Geen ellende met dubbele woonlasten en overbruggingskredieten. Nee hoor, voor het huren van een huis is best iets te zeggen. Al blijft het in mijn ogen ook nu voor velen nog steeds goed om een eigen woning aan te schaffen.

Daar gaat het dus niet om. Als ik zeg: ‘ga alsjeblieft niet huren!’ doel ik op het huren van apparatuur. Zo ongeveer alles is te huur. Televisies, wasmachines, koelkasten, verzin het maar. Voor een paar tientjes per maand heb je de mooiste spullen in je huis staan. Die apparaten zijn alleen helemaal niet van jou. Je zit direct vast aan een huurcontract voor een paar jaar. Reken even simpel uit wat je in totaal voor dat huren betaalt en je kijkt wel beter uit.

Waarom zou je voor de langere termijn spullen huren? Omdat je ze niet direct zelf kunt betalen, zou ik zo denken. Daar reageer ik direct op met: wees niet zo trots! Er is niets minderwaardigs aan als je niet altijd de nieuwste spullen in je huis hebt staan. Als je het geld niet hebt om een gloednieuwe LCD-televisie te kopen, houd het dan bij je oude beeldbuisje. Is die stuk, heb je geen spaargeld en laat je budget het niet toe om een nieuw exemplaar te kopen? Stap dan eens naar een kringloopwinkel of kijk op Marktplaats. Voor een paar tientjes heb je een goed werkend apparaat.

Je kunt ook in je omgeving vragen of er niet mensen zijn met een TV die staat weg te kwijnen op zolder. Die mensen willen je ongetwijfeld graag helpen. Dan moeten ze alleen wel weten dat je hulp kunt gebruiken. Trots of schaamte kan je enorm in de weg staan en dat is nergens voor nodig.

Dus alsjeblieft, ga niet huren. Dat kost je veel te veel geld. Geld dat je veel beter op een spaarrekening kunt zetten om in de toekomst wel iets nieuws te kunnen kopen. Gewoon van je eigen geld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet