Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Gaan we nu dan eindelijk plannen?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 9 juli 2009
Hoe ver plannen mensen vooruit? De meesten niet veel verder dan tot de volgende vakantie denk ik. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: degenen die hun hele carrière al uitgestippeld hebben en al jaren van tevoren kunnen zeggen wanneer ze aan kinderen willen beginnen. Om me heen kijkend verwacht ik dat deze groep zwaar in de minderheid is.

Dat is lastig op financieel gebied. Helaas is het op dat vlak gewoon nodig om vooruit te plannen. Het aflossen van je hypotheek, het vergaren van geld om de kinderen te laten studeren, eerder stoppen met werken of alleen al een behoorlijke pensioenvoorziening… het zijn zaken die in eerste instantie pas over vele jaren gaan spelen. Wie dan leeft, wie dan zorgt? Zo kun je niet denken als je tegen die tijd ineens ettelijke duizenden euro’s nodig hebt. Daar kun je op dat moment niet zomaar even voor zorgen.

Dus is het voor veel doelen nodig om te plannen. Ach, denk je misschien, ik heb eigenlijk geen bijzondere wensen. Geen speciale doelen. Een wereldreis hoef ik niet en de voorzieningen van de overheid zorgen er wel voor dat ik altijd voldoende inkomen heb. Mijn kinderen gaan maar werken als er geen geld is om te studeren. En voor mijn oudedag heb ik toch een pensioenvoorziening?

TRINGGGG…. Wakker worden! De sociale voorzieningen zijn allang niet meer wat ze ooit geweest zijn. Situaties van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden zorgen vaak voor een enorme teruggang in inkomen. Je zult nog wel brood kunnen kopen, dat wel. Er is immers altijd nog de bijstand. De minimale leefstandaard die daarbij hoort is echter niet bepaald leuk. Dat een pensioenvoorziening ook niet heilig is zien we de laatste tijd. Dat huizenprijzen ook omlaag kunnen in plaats van omhoog realiseren veel mensen zich ook nu pas. Een restschuld bij verkoop kan het gevolg zijn.

Neem daarom eens echt verantwoordelijkheid over je financiële toekomst. Ga zelf zitten om verschillende scenario’s uit te werken. Wil je dat niet of kun je dat niet? Vraag iemand die je vertrouwt om je te helpen. Of stap naar een specialist die ervoor geleerd heeft. Leun niet teveel op de overheids- en werkgeversvoorzieningen, zorg vooral voor jezelf. Dan hoef jij niet wakker te liggen over geld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet