Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Gaat Sinterklaas besparen?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Vrijdag 14 november 2008
Het gaat niet echt lekker met de economie en de toekomst is wat dat betreft nogal onzeker, zo niet somber. Veel mensen houden hun hand op de knip, geven geen grote bedragen uit aan luxe artikelen en sparen een stuk meer dan anders. Dat is heel goed te begrijpen, al heeft het natuurlijk een averechtse werking op diezelfde economie. Nu komt aankomend weekend de Goedheiligman weer naar ons land. De tijd van pepernoten, Zwarte Pieten, zingen bij de schoen en zakken vol cadeautjes is weer begonnen. AlhoewelÖ zakken vol cadeautjesÖ gaat Sinterklaas misschien ook besparen?

De verwachting is van niet. De verjaardag van Sinterklaas, maar ook Kerstmis en de jaarwisseling zullen misschien zelfs uitbundiger gevierd worden dan anders. Dat schijnt juist te maken te hebben met die sombere verwachtingen: dan zijn de feestdagen juist een moment om flink uit te pakken en de negatieve gedachten even overboord te zetten.

Mocht Sinterklaas toch wat op zijn centen willen letten, dan hebben we wel een paar tips voor hem. Ga niet zomaar de stad in om in het wilde weg cadeaus te kopen. Dan koop je vaak veel meer dan wanneer je goed voorbereid op pad gaat. Bepaal vooraf wat er voor wie gekocht moet worden en probeer uit te vinden waar je die specifieke cadeaus het voordeligst kunt krijgen. De verschillen tussen de diverse winkels zijn voor ťťn artikel vaak groot. Ga ook eens naar budgetwinkels, Sinterklaas, in plaats van de grote speelgoedketens!

De Sint Ė of zijn Pakjespiet Ė is misschien al maandenlang bezig met inkopen. Als hij verstandig is wel: met name speelgoed is soms met enorme kortingen te krijgen en het is slim om daar alvast gebruik van te maken.

Sint kan ook goed besparen op volwassenen. Die hebben vaak al alles wat hun hartje begeert, dus is het moeilijk voor de oude man om nog iets te verzinnen waarmee hij ze een plezier doet. Gevolg is dat er vaak veel te veel geld uitgegeven wordt aan onnodige artikelen die soms zů de kast ingaan. Voor grote mensen is het minstens zo waardevol als er aandacht besteed wordt aan een mooi rijm en een creatieve verpakking. Het pakje zelf is dan van ondergeschikt belang. Ze merken het niet eens als de Sint oude cadeaus voor ze inpakt die hij ooit zelf heeft gekregen en die nog ongebruikt in de kast liggen. Helemaal als er een leuk spel mee gedaan wordt met dobbelstenen geeft dat een avond met veel plezier.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet