Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Geen BKR-aantekening Duisenberg-Voorstel

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Woensdag 28 september 2005
Veel consumenten die hebben belegd met geleend geld zijn de afgelopen jaren in de problemen gekomen. Het rendement was beduidend lager dan verwacht en kwam (vrijwel) niet boven het rentepercentage van de lening uit. Velen kwamen met een rest-schuld te zitten. Na jarenlange ontwikkelingen werd er een compromis bereikt tussen de consumenten en instellingen; de 'Duisenberg- regeling'.

Echter hebben de (ex-) beleggers nog altijd naweeŽn; De ontstane (kwijtgescholden) restschuld wordt aangetekend in het register van het Bureau Krediet Registatie (BKR) in Tiel. Het BKR heeft onder andere de taak om te voorkomen, dat consumenten zich te diep in schulden steken (overcreditering). Dit wordt gedaan door het bijhouden van een lijst met diverse coderingen. Het gevolg is, dat deze groep consumenten minder of niet kunnen lenen en/of er problemen zijn met een hypotheek-aanvraag.

Voor vele tien-duizenden mensen is er echter licht aan het einde van de tunnel. Het BKR was zich bewust van de maatschappelijke belangen rondom de effecten-lease-problematiek. Een commissie heeft een onafhankelijke en bindend advies uitgebracht.

Kort houdt dit het volgende in:
 • Indien voor de contracten de zgn 'Duisenberg- regeling' en/of de 'Depot regeling' is aanvaard, zullen er geen negatieve aantekeningen meer in het BKR-bestand aanwezig zijn.
 • Dit geldt niet voor de contractanten/ beleggers die tijdens de reguliere looptijd van het contract een achterstand hebben opgelopen bij de betalingstermijnen. Het gaat enkel over de codering m.b.t. het kwijtschelden van de restschuld.
 • Ook voor de contracten waarop de zgn. 'Eega- regeling' van toepassing is, zal helemaal geen informatie meer in het BKR-bestand aanwezig zijn.
 • Voor de contracten waarop de zgn. 'Coulance-regeling' van toepassing is, blijven de normale BKR-regels van toepassing, maar indien er een restschuld door waardedaling is ontstaan, wordt er geen afboekings-codering toegevoegd. Ook dit geldt niet voor de contractanten/ beleggers die tijdens de reguliere looptijd van het contract een achterstand in de betalingstermijnen hebben opgelopen.

4 reacties verbergen

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 


Reacties:

Naam: boukayua
Bericht: over A\coderen

Naam: tamara van dalen
Bericht: Ik wil graag reageren op dit artikel en wil vragen of ik bij jullie wel een lening af kan sluiten zodat ik het resteerende van mijn schuld af kan betalen en dan hoef ik nog maar aan een iemand af te betalen ik heb nog een schuld open staan van 3000 euro. ik hoop dat jullie mijn kunnen helpen want ik heb al van alles geprobeerd ik gewoon een 40 uur baan .met vriendelijke groet tj van dalen

Naam: MisterMoney
Bericht: RE: Helaas kan ik u niets aanbieden. Wellicht is het verstandig als u naar uw eigen bank gaat, om daar een 'van man tot man' te praten en de situtie uit te leggen. Neem dan uw loontrook en bankafschriften mee. Zo kan een duidelijk beeld worden geschetst. Wellicht kunt u aangeven dat u een kortlopende (5 jaar) persoonlijke lening wilt. Indien u polissen heeft (spaarpolissen) kunt u deze wellicht 'belenen'- d.w.z. een soort voorschot van het reeds gespaarde opnemen.

Naam: aj yzendoorn van buiten
Bericht: waarom adverteren banken kredieten met negatief bkrals ik weet dat ik er op vooruit ga door een andere schuld af telossen dan mag dat toch geen probleem zijn of willen ze juist dat mensen alleen maar dieper in de problemen komen

Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tien spelregels voor verantwoord lenen
Risico afdekken middels verzekering?
Geld lenen? Leen slim of leen niet
Lenen en problemen
Wist u dat Nederlanders weer verder in het rood staan?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet
  Zorgverzekering vergelijken 2019