Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Geen crisis voor Sinterklaas?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 26 november 2008
Als moeder van twee kleine kereltjes kan ik niet om Sinterklaas heen. Wil ik trouwens ook niet, want ik ben dol op deze tijd van schoentjes zetten, liedjes zingen, stoomboten en Zwarte Pieten. Wat me opvalt in de media is dat Sinterklaas helemaal geen last lijkt te hebben van de financiële crisis. ‘Sint laat geld rollen’, ‘Goedheiligman trotseert crisis’, ‘Sinterklaas blijft heilig, crisis of niet’.

Hoe zit het dan met al die geluiden over de voorzichtigheid met uitgaven? In de kranten lees je over sombere consumenten en ‘hand op de knip’. In mijn directe omgeving zie ik dat niet terug, maar dat kan aan mijn directe omgeving liggen. Werkelijk last van een teruglopende economie krijg je immers pas als je inkomen terugloopt doordat je werkloos raakt of omdat je eigen zaak minder draait. Gaan mensen niet juist door die negatieve berichten, ook al hebben ze in hun eigen portemonnee nergens last van, voorzichtiger doen met uitgeven? En krijg je dan niet juist een minder draaiende economie? Daar schreef ik een paar weken geleden al over in Recessie rumoer.

En Sinterklaas? Die is natuurlijk altijd rustig en raakt niet in paniek. Heeft in zijn lange leven al meerdere crises meegemaakt en laat zich niet snel van de wijs brengen. Bovendien leest hij de Nederlandse kranten niet, daar heeft hij helemaal geen tijd voor. Hij heeft een Pietenhuishouding te managen. Wat ook scheelt: Sinterklaas hoeft geen lening aan te vragen bij de bank voor al die cadeautjes. Want dat zou natuurlijk heel onverstandig zijn – lenen om Sintinkopen te doen. Hij heeft dus niet te maken met de strengere regels en misschien wel onwil van banken om geld uit te lenen.

Toch komen al die euro’s die de kassa’s van de speelgoedwinkels invliegen ergens vandaan. Somber of niet, op kindercadeaus wordt kennelijk niet bespaard. Wel op die voor volwassenen? Houdt de Kerstman misschien wat meer de hand op de knip? Of doet hij mee met zijn witbebaarde evenknie, vinden we mooiere cadeaus dan ooit onder de kerstboom en vieren we vervolgens extra uitbundig de jaarwisseling? Laten we de somberheid lekker buiten in de kou staan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet