Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Starterslening

Auteur: Annette Zeelenberg woensdag 11 december 2013
Ga je voor het eerst een huis kopen, dan kan een starterslening misschien uitkomst bieden. Deze aanvullende lening wordt weliswaar op beperkte schaal verstrekt, maar het is altijd de moeite waard om te checken of je ervoor in aanmerking komt.

Een Starterslening is een aanvullende lening waarmee je het verschil kunt financieren tussen wat je knt betalen en wat je met betalen. Het huis dat je op het oog hebt kost bijvoorbeeld 200.000 euro. Bij de bank blijkt dat je maar 180.000 euro aan hypotheek kunt krijgen. De gemeente kan dan het verschil als extra lening verstrekken. De kosten van de woning moeten wel binnen de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vallen en mogen daarom niet meer bedragen dan 290.000 euro.

Hoe het werkt
De Starterslening wordt verstrekt voor maximaal 30 jaar en is, in ieder geval, de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Vervolgens wordt je inkomen in de vijftien jaar daarna regelmatig getoetst en zal de lening naar vermogen worden aangepast. Niet in iedere gemeente kun je een starterslening krijgen.

Gemeenten mogen zelf bepalen onder welke voorwaarden ze de Starterslening toekennen. De voorwaarden verschillen per gemeente.

Wil je weten of er in jouw gemeente startersleningen worden verstrekt? Kijk dan op de website van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Gemeenten (www.svn.nl). Daar is een lijst te vinden van alle deelnemende gemeenten.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheek bij de ouders
Koopsubsidie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht