Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Geen komkommertijd voor BP

Auteur: Miss Money woensdag 4 augustus 2010
Terwijl een groot deel van Nederland geniet van een onbezorgde zomervakantie en zeilmeisje Laura aan haar solo-zeiltocht rond de wereld is begonnen, is het voor olieconcern BP alles behalve komkommertijd.

In de Golf van Mexico stroomden na een hevige explosie op 20 april namelijk miljoenen liters olie de zee in. Volgens een laatste schatting van experts zou het inmiddels om maar liefst 4,9 miljoen vaten gaan. Een aantal dat voor mij nauwelijks te bevatten is. Of BP in deze zelf nalatig is geweest of niet, feit blijft dat er naast de grote imago- en milieuschade die is geleden, een prijskaartje aan deze ramp hangt.

Een Amerikaanse advocaat gooit namens tweeduizend schuldeisers nog wat olie op het vuur met een miljardenclaim voor compensatie voor gezondheidsproblemen door onder andere blootstelling aan benzeen. Dit nieuws moet BP zo mogelijk nog meer hoofdpijn bezorgen, want een eerder toegezegde verkoop van bezittingen a 30 miljard dollar is nu mogelijk niet voldoende. Naast de kosten van het opruimen van de olie en het dichten van het lek, bestaat de kans dat BP ook nog eens de maximale boete van 4.300 dollar per weggelekt vat aan de regering moet betalen.

Klein lichtpuntje in deze (letterlijk) zwarte periode voor BP: dinsdag is een start gemaakt met operatie ‘static kill’, de definitieve dichting van het olielek. Volgens de laatste berichten is het inspuiten van zand en cement ‘met het gewenste resultaat’ afgerond. De druk in de bron wordt nauwlettend in de gaten gehouden en met operatie ‘bottom kill’ wordt het proces over een paar weken hopelijk afgerond. Laten we hopen dat hiermee snel een einde komt aan deze catastrofe.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet