Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Gekkenhuis!

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 15 oktober 2008
Weet je nog: mijn vorige column heette ‘Even rustig ademhalen’. Dat duurde niet lang… vorige week heb ik toch echt wel even mijn adem ingehouden. Ja, ik ben één van de vele Icesave-spaarders. Ik schrijf wel vaker over de veel te lage spaarrentes bij de grootbanken en had mijn eigen spaargeld daar allang niet meer staan.

Een deel ervan had ik gestald bij Icesave. Stom? Tja, achteraf bekeken wel natuurlijk. Helemaal voor iemand die – zoals één van de reacties op mijn blog fijntjes benadrukte – goed ingevoerd is in de financiële wereld. Ik ben ook de laatste die zal beweren dat niet duidelijk was dat de Icesave-gelden niet geheel onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vielen. Dat wist ik, en dus wist ik ook dat de eerste € 20.887 door IJsland gegarandeerd werd. En daar heb ik op vertrouwd. Nogal naïef en niet economisch genoeg doorgedacht over de economie van IJsland.

Maar goed. Dinsdagochtend vond ik de berichtgeving over de IJslandse banken te spannend worden en heb ik mijn saldo overgeboekt. Dat lukte in één keer dus ik was gerust over mijn eigen centen. Tot woensdagochtend, toen duidelijk werd dat alle transacties waren geannuleerd en Icesave haar verplichtingen niet meer na kon komen. Ook toen was ik vol van vertrouwen: het geld was toch gegarandeerd door de IJslandse staat? Het verhaal van de Britse minister dat de regering van IJsland had aangegeven niet van plan te zijn de garanties na te komen was vervolgens voor mij wel reden om wat zenuwachtig te worden. Totdat Bos en Wellink donderdagavond laat hadden aangegeven dat we ‘linksom of rechtsom’ ons geld terug zouden krijgen. Een erg fijn gevoel van opluchting. Ik vond namelijk niet dat dit een verplichting was van de Nederlandse staat – ik had er immers zelf voor gekozen op IJsland te vertrouwen.

Op mijn blog plaatste ik direct ieder bericht over ontwikkelingen rondom Icesave. Het was een gekkenhuis daar: idiote aantallen bezoeken en reacties. Dat is dan wel weer leuk.

En nu? Rustig ademhalen weer. Heroriënteren ook, wat ga ik doen met mijn spaargeld? Gelukkig staat niet alles bij Icesave, houd ik de rest bij die Turkse bank? Of ga ik toch voor een bank van Nederlandse origine? Maar dan natuurlijk niet op een spaarrekening met een veel te laag rentepercentage. Gelukkig is er keuze genoeg. Mijn geld blijft vanaf nu in ieder geval wel onder het Nederlandse depositogarantiestelsel!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet