Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Direct geld lenen?

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Woensdag 12 februari 2009
Je auto gaat aan het einde van de maand kapot en je hebt niet genoeg geld om de reparatie te kunnen betalen. Een lening kan dan uitkomst bieden. Je kunt je op veschillende manieren laten informeren over de verschillende soorten kredieten. Op internet kan je eenvoudig de verschillende leenrentes met elkaar vergelijken. Zo weet je snel en zonder al te veel inspanning welke lening op dit moment voor jou het beste is.

Geld lenen kan op verschillende manieren. Zo kan je bij familie of vrienden aankloppen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een kredietverstrekker in zee te gaan. Bij bijna iedere leningverstrekker kan je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. Welke lening voor jou het beste is, is van een aantal factoren afhankelijk. Het doorlopend krediet
Een doorlopend krediet is een zeer flexibele leenvorm met een variabele rente. Wie leent via een doorlopend krediet kan het afgeloste deel opnieuw opnemen. . Er wordt een variabele rente betaald over het opgenomen deel en aflossen is boetevrij. Doorgaans wordt maandelijks 2% van de kredietlimiet betaald aan rente en aflossing.

De persoonlijke lening
Een andere populaire lening is de persoonlijke lening. Met deze lening leen je eenmalig een geldbedrag. De lening wordt meestal gebruikt om een duurder product aan te schaffen. Binnen de vastgestelde looptijd met een vaste rente wordt maandelijks een bedrag afgelost en rente betaald.

Aflossen van de lening
Een lening kan op verschillende manieren terugbetaald worden. Zo bestaat er de mogelijkheid maandelijks een vast bedrag + rente terug te betalen. Je kan er ook voor kiezen om de rente en de aflossing gescheiden te betalen. In het laatste geval wordt er gespaard of belegd via een verzekering of een losse rekening.

Rente
Als je een lening afsluit kijkt de meerderheid van de mensen als eerste naar het rentepercentage. De variabele rente ligt doorgaans iets lager dan een lening met een vaste rente. Let op dat de lening met de lage rente geen actie-rente is. Hoogte van het leenbedrag
Denk voordat je een lening afsluit goed na over hoeveel je exact wilt gaan lenen. Wees er zeker van dat je ook de aflossing van de lening kunt voldoen. Op deze manier voorkom je problemen.

Nieuwsgierig naar de leenrentes op dit moment? Bekijk dan het Mister Money Leenrente Overzicht of doe hier een leenberekening

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Persoonlijke Lening
Doorlopend krediet
Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet