Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Geld: negatief en positief

Auteur: Monique Vernooij Donderdag 20 augustus 2009
Deze week werd een onderzoek van CentIQ gepresenteerd, met weinig verrassende uitkomsten. Onderzocht is hoe het bij de Nederlanders staat met de kennis van geldzaken. Nu wordt dit met enige regelmaat, door verschillende partijen nagegaan en altijd is de uitkomst dat we weinig weten over financiŽle zaken. Daarbij kwam hier bovendien uit dat we veel te positief naar onze financiŽle situatie kijken.

Ik vraag me oprecht af hoe dit toch kan. Die vraag heb ik in mijn columns voor Mister Money, en ook op mijn eigen blog, al eerder gesteld. Realiseren we ons niet dat inzicht in geldzaken belangrijk is? Op mijn blog reageerde iemand met de stelling 'Geld is negatief'. Omdat het altijd te weinig is: je vindt dat je te weinig verdient, je hebt te weinig om alles te kopen en te doen wat je wilt. Geld is voor velen een noodzakelijk kwaad maar niet bepaald leuk om je mee bezig te houden. Degenen die zich er wel graag in verdiepen zijn vaak de mensen die genoeg geld hebben. Die vinden het interessant hoeveel rendement ze op hun kapitaal maken en proberen dat te verhogen. Tja, dat is dan inderdaad de positieve kant. Je hebt genoeg en wilt er meer uit halen. Dat is natuurlijk veel fijner dan 'ik heb te weinig en alles kost teveel'

CentIQ is een platform van allerlei instellingen die zich sterk maken voor 'financiŽle bewustwording en educatie van de consument'. Dat doel streef ik zelf ook na met veel van mijn activiteiten. De vraag is alleen of mensen wel financieel bewust wŪllen zijn. Of ze wel kennis van geldzaken willen hebben. Zo niet, dan kunnen we ons met z'n allen suf publiceren en organiseren Ė dat zal dan niet helpen. Terwijl juist de mensen die het niet willen het waarschijnlijk het meest nodig hebben. Ze weten te weinig van geldzaken, vinden geld negatief en denken te positief. Dat is vragen om problemen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet