Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Overstappen van spaarrekening - Hoe werkt het?

Auteur: Mister Money woensdag 13 november 2013
Als je geld spaart, wil je hier natuurlijk graag de hoogste spaarrente voor krijgen. Omdat de spaarrentetarieven van de verschillende banken soms wel enkele procenten kunnen verschillen, kan het voordelig zijn over te stappen naar een andere spaarrekening. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je op letten?

Overstappen van spaarrekening – Welke bank kiezen?

Voordat je kunt overstappen, moet je natuurlijk eerst weten bij welke bank je wilt gaan sparen. Bij welke bank je het beste kunt sparen, hangt voor een groot deel af van wat je belangrijk vindt aan een spaarrekening. Wil je alleen geld sparen met de hoogste rente? Dan is het gemakkelijk. Je gaat gewoon spaarrekeningen vergelijken op Mister Money en kiest vervolgens de spaarrekening met de hoogste spaarrente.

Tip! Vind je het ook belangrijk dat een spaarrekening geen beperkende voorwaarde kent, zoals een minimuminleg of een verplichte betaalrekening? Dan kun je dit ook aangeven in de vergelijkingsmodule.

Maar misschien vind je het ook belangrijk dat de bank waar je spaart goede service biedt. Op websites als Geld.nl kun je bijvoorbeeld direct zien hoe andere klanten een bank beoordelen.
Wil je ook zeker weten dat de bank je spaargeld verantwoord investeert? Dan kun je in je overweging bijvoorbeeld de Eerlijke Bankenwijzer meenemen. Hierin zie je hoe het investeringsbeleid van een bank eruit ziet. Beleggen ze bijvoorbeeld in wapens, of bedrijven die gebruik maken van kinderarbeid?

Veilig sparen

Bij de keuze voor een bank is het ook belangrijk om te controleren of de bank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. In dat geval is je spaargeld door De Nederlandsche Bank gegarandeerd tot 100.000 euro per rekeninghouder per bankvergunning. Lees hier meer over hoe het depositogarantiestelsel werkt.

Tip! Ga je op MisterMoney een spaarrekening of termijndeposito vergelijken , dan vallen bijna alle spaarproducten die je tegenkomt, onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. De enige banken die hierop een uitzondering vormen, zijn: Argenta (Belgisch depositogarantiestelsel), Lloyds Bank (Brits depositogarantiestelsel) en BigBank (depositogarantiestelsel Estland).

Overstappen van spaarrekening – Hoe pak je dat aan?

Overstappen naar een andere spaarrekening is eigenlijk heel simpel. Je kunt tegenwoordig via internet bij bijna elke bank een nieuwe spaarrekening openen. Vervolgens kun je de bank waar je je oude spaarrekening hebt lopen opdracht geven het geld over te maken naar je nieuwe spaarrekening of naar je betaalrekening, waarna je het zelf overboekt naar de nieuwe spaarrekening.

Vervolgens stuur je je oude bank een brief of e-mail waarin je aangeeft je spaarrekening te willen opzeggen. Je krijgt vervolgens een bevestiging van de bank als de opzegging is geregeld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Laat geen geld op de plank liggen!
Vele euro’s goedkoper uit met je verzekeringen
Geld lenen kan goedkoper


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken