Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Geldpolitiek

Auteur: Mister Money Woensdag 16 september 2009
Afgelopen dinsdag hadden we weer het jaarlijkse feest van Prinsjesdag. Of nou ja, feest... bepaald vrolijk was de boodschap van de Troonrede natuurlijk niet, maar dat zal niemand hebben verbaasd. Kon ook niet, de boel lag immers traditiegetrouw al op straat voordat de Koningin haar zegje mocht doen. We zullen allemaal de effecten van de crisis in onze portemonnee gaan merken, was de kern van het verhaal. Had jij dan gedacht dat je helemaal buiten schot zou blijven? Ook al verlies jij je baan niet en houd je hetzelfde inkomen als voorheen - het kan niet anders, de overheid geeft veel geld uit om bedrijven en personen te ondersteunen die wel direct door de crisis getroffen worden. Dat geld moet ergens vandaan komen: hogere belastingen of lagere bijslagen, toeslagen en subsidies moeten daarvan het gevolg wel zijn.

Heel eerlijk: het houdt mij niet zo ontzettend bezig wat ze in Den Haag doen. Ik kan me meestal niet druk maken over politieke onderwerpen. Wel over de schreeuwers, die altijd maar heel hard roepen dat het allemaal fout en verkeerd is wat de regering doet. Tenminste, als diezelfde schreeuwers niet tegelijk met alternatieven komen. Veel schreeuwers staan buiten de politiek en dan denk ik: als je het zo goed weet, ga je er dan ťcht mee bemoeien in plaats van alleen maar aan de zijlijn te brullen. Diezelfde mensen gaan vaak niet eens stemmen. Sommige schreeuwers zitten wel binnen in de politiek, maar die lijken ook alleen maar te kunnen schoppen zonder zelf met oplossingen te komen.

Politiek draait natuurlijk veel om geld. Er wordt ůf geld uitgegeven, ůf geld geÔncasseerd. Dat maakt de rol van de Minister van FinanciŽn ook zo groot, uiteindelijk moeten de andere ministers bij hem aankloppen voor de benodigde middelen. Ik zou voor geen goud met Wouter Bos willen ruilen, je zal maar verantwoordelijk zijn voor al die geldstromen. Goed doe je het nooit, beslissingen worden immers gestuurd door de politieke kleur van de regering.

Nee, geef mij maar het behapbare van de persoonlijke financiŽn. Die worden alleen weer wel beÔnvloed door de beslissingen in Den Haag. Die gebruik ik dan liever als een gegeven, in plaats van er oeverloze discussies over te voeren. Geldpolitiek is gewoon niet zo mijn ding.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet