Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Goed verzekerd op reis

Auteur: Mister Money woensdag 3 juli 2013
Ongeveer 80 procent van de Nederlanders gaat elk jaar op vakantie. En met de zomermaanden die weer zijn aangebroken zullen dus ook dit weer veel mensen er op uit trekken in eigen land of voor een reis naar het buitenland. Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Maar hoe weet je nu wat voor een reisverzekering je moet kiezen?

Eén van de eerste vragen waar je voor komt te staan is of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten. Wat voor jou het meeste geschikt is, hangt af van je gezinssituatie, hoe vaak je op vakantie gaat en of je binnen Europa blijft of niet. Een doorlopende reisverzekering met Europadekking is voor alleenstaanden en stellen na ongeveer 30 dagen voordeliger. Voor gezinnen is een doorlopende verzekering al voordeliger vanaf 21 dagen.

Vervolgens kun je bij je reisverzekering diverse aanvullende dekkingen afsluiten. Standaard bevat een reisverzekering meestal een dekking voor bagage en bijzondere kosten (onverwachte kosten die je moet maken als je langer op je vakantiebestemming moet blijven of eerder moet terugkeren). Daarnaast kun je aanvullingen afsluiten voor onder meer medische kosten en gevaarlijke sporten.

Of een dekking voor medische kosten noodzakelijk is, hangt af van hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Je Nederlandse zorgverzekering dekt spoedeisende medische hulp overal ter wereld tegen Nederlandse tarieven. Dit betekent dat je maximaal zoveel vergoed krijgt als wat de behandeling in Nederland zou kosten. Ga je dus naar een land waar de medische kosten hoger liggen dan in Nederland, dan kan een aanvulling voor medische kosten bij je reisverzekering handig zijn. Deze dekt namelijk de kosten tegen de daadwerkelijke tarieven in het land van bestemming.

Ga je tijdens je reis gevaarlijke sporten beoefenen? Dan heb je vaak ook een aanvullende dekking nodig. Deze dekt schades aan je sportuitrusting of door ongevallen die het gevolg zijn van het beoefenen van de sport. In de voorwaarden van de reisverzekering kun je vinden voor welke sporten wel of niet een aanvulling nodig is.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet