Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Goed met geld

Auteur: Miss Money woensdag 2 februari 2011
Yes! Ik ben goed met geld. Althans, volgens de Nationale Geldtest van omroep BNN en stichting Nibud. Je kunt tegenwoordig testen voor van alles en nog wat doen via internet. Ik vind dit soort testjes eigenlijk altijd wel leuk om te doen. Het maakt daarbij niet zoveel uit wat het onderwerp is. Of het nu gaat om op welk muziekinstrument of Sex and the City personage ik heb meest lijk, of de meer serieuze Stemwijzer. Ik ga los.

Dat deze test van BNN over geld ging, maakte het natuurlijk wel extra interessant. Als een echte Miss Money, kom ik natuurlijk niet weg met een slechte score. Ik moet mijn naam wel waarmaken en er stond dus veel op het spel. Gelukkig voor mij luidde de uitslag: ĎU heeft een goede financiŽle kennisí.

Toch waren er vragen waarop ik echt het antwoord niet wist. Bijvoorbeeld hoeveel procent van het inkomen een gemiddeld gezin per maand uitgeeft aan hypotheek of huur. Dit bleek slechts 15 procent. Ik had dit toch echt hoger ingeschat. Toch hoef ik me nergens voor te schamen, want 74 procent van de mensen die de test gedaan hebben, heeft een gebrekkige financiŽle kennis.

Met de uitslag bij het onderdeel Budgettype was ik minder blij. Ik bleek een ĎfinanciŽle plannerí. Een goede, maar wel saaie uitslag. Deels klopt het wel, als het om belangrijke financiŽle beslissingen gaat wil ik altijd goed weten waar ik aan toe ben. Maar ook ik maak me schuldig aan impulsinkopen. Vooral voor schoenen heb ik een zwak. En ik geniet ook gewoon graag van lekker eten en drinken. En ja, dat kost soms wat.

Ik mag dan een financiŽle planner zijn, maar bovenal ben ik ook gewoon een vrouw en vrouwen houden nu eenmaal van af en toe flink wat geld uitgeven voor mooie dingen. Wat nou, financiŽle planner? Ik noem het liever Ďfashionably organizedí.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet