Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Goed nieuws voor grote Icesave-spaarders

Auteur: Mister Money donderdag 30 juni 2011
Minister Jan Kees de Jager van FinanciŽn heeft goed nieuws voor Nederlanders die meer dan een ton aan spaargeld op de IJslandse spaarbank Icesave hadden staan. De curatoren van de in 2008 failliet verklaarde internetspaarbank verwachten dat uit de boedel van moederbank Landsbanki 99 procent van de schulden kunnen worden betaald. Dit melde de minister woensdag aan de Tweede Kamer.

De Nederlandsche Bank had al eerder alle spaartegoeden tot 100.000 euro terugbetaald aan gedupeerde Nederlanders. Spaarders die een hoger tegoed bij Icesave hadden gestald, verkeerde echter nog in onzekerheid over het resterende saldo. Ongeveer 250 van de zogenoemde honderduizendplus-spaarders hebben, volgens hun belangenvereniging, samen nog 25 miljoen euro tegoed.

Mogelijk wordt eind dit jaar 30 procent van de schulden worden terugbetaald. De gehele inboedel zal pas in 2017 kunnen worden voltooid, dus het duurt nog minstens zes jaar voor alle Icesave-schulden zijn afgelost.

Twijfel
Icesaving, de organisatie die de belangen van de grote Icesave-spaarders behartigt, twijfelt aan de boodschap van De Jager. ďOm Łberhaupt iets terug te kunnen betalen moeten alle rechtszaken die nu lopen eerst worden afgehandeldĒ, zegt een woordvoerder. De rechtszaken van grootspaarders kunnen wel 6 jaar duren als ze worden doorgevoerd tot aan het Europese Hof aan toe.
 
Naast het resterende geld van de grootspaarders moet IJsland ook binnen drie maanden de schulden aan de Nederlandse en Britse staat terugbetalen. Dit heeft de vrijhandelsorganisatie EFTA eerder deze maand besloten. Nederland en Groot-BrittanniŽ schoten de tegoeden tot 100.000 euro van spaarders in eigen land voor. Voor Nederland gaat in totaal om een bedrag van 1,3 miljard euro. IJsland wil de schulden terugbetalen uit de boedel van Landsbanki en hier twee jaar de tijd voor nemen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet