Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Gouden Handdruk verzekering

De gouden handdruk, er wordt veel over geschreven, maar wat is het nou precies? Heeft iedereen die ontslagen wordt recht op een gouden handdruk of is dit alleen weggelegd voor mensen met een topsalaris? Op deze internetpagina vind je belangrijke informatie over deze vergoeding en beantwoorden we veel vragen hierover. Daarnaast enkele nuttige tips voor als je ooit een gouden handdruk krijgt.

Informatie gouden handdruk verzekering
Aanschaf van een gouden handdruk verzekering
Let op! Vanaf 2014 komen alle mogelijkheden om de gouden handdruk in termijnen te laten uitkeren te vervallen. Word je ontslagen na 1 januari 2014, dan kun je geen gebruik meer maken van een goudenhanddruk verzekering, bankspaarrekening of een Stamrecht BV. Je kunt de gouden handdruk dan alleen nog in één keer direct laten uitkeren op je betaalrekening. De onderstaande content heeft betrekking op de situatie t/m 31 december 2013.

Tegenwoordig is het bij veel verzekeringsmaatschappijen mogelijk een gouden handdruk verzekering af te sluiten. Kortweg zijn er vier mogelijkheden voor het verzekeren van een gouden handdruk:

De contante uitkering
Hierbij wordt de gouden handdruk in één keer op je bankrekening gestort. Maar let wel: je moet over de gouden handdruk nog wel belasting betalen en aangezien de gouden handdruk in box 1 valt gaat 52 procent vanaf.

Lijfrente
Je kunt de belasting uitstellen door van je handdruk een lijfrente te kopen. Als je kiest voor een direct ingaande lijfrente, moet je over die uitkering belasting betalen.

Koopsom tegen stamrecht
Wanneer je de gouden handdruk niet direct nodig hebt kan je het bedrag storten bij een verzekeringsmaatschappij tegen stamrecht. Het voordeel van de stamrecht verzekering is dat je nu geen belasting betaalt, maar pas wanneer de gouden handdruk wordt uitgekeerd. Je moet dan wel een Direct Ingaande Lijfrente aanschaffen. Wanneer je de gouden handdruk tot uitkering laat komen op -uiterlijk- de 65e dan kan je eventueel voordeel trekken uit het lagere belasting tarief dat dan bestaat.

Stamrecht BV
Je kan er ook voor kiezen om een stamrecht bv op te richten. Deze mogelijkheid is eigenlijk alleen interessant bij echte dikke handdrukken boven de € 100.000,- en is vooral bestemd voor mensen die een eigen bedrijfje willen gaan oprichten. De bruto ontslagvergoeding wordt bij deze regeling niet op jouw rekening gestort, maar op de rekening van b.v. Uiterlijk op je 65ste levensjaar moet de stamrecht b.v. gaan uitkeren en dan komt de fiscus langs.
Alternatieven gouden handdruk verzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat steeds minder Nederlanders de hoogte van hun pensioen checken?
Wist u dat vrouwen een lager pensioen krijgen dan mannen?
Wist u dat door de versimpeling van het loonstrookje gepensioneerden erop achteruit gaan?
Wist u dat Zorg en Welzijn wil gaan beleggen met pensioenen?
Wist u dat het Nederlands pensioenstelsel niet meer het beste ter wereld is?