Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Groen sparen en de fiscus
Er bestaan een aantal spaarvormen die een fiscaal voordeel kunnen opleveren. Voorbeelden hiervan zijn groene bankbrieven en groencertificaten. Wie hiervoor kiest kan profiteren van een extra belastingkorting van 1,3 procent en hoeft geen 1 ,2 procent belasting te betalen over het groene vermogen. Overigens kennen niet alle groene spaarproducten deze voordelen.

Groen sparen belastingvoordeel 2014 - Regels en tips - Groen sparen betekent sparen op een spaarrekening of deposito waarbij de bank je geld investeert in groene of duurzame projecten. In sommige gevallen kun je bij groen sparen in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. Je hoeft dan in box 3 geen vermogensrendementsheffing te betalen over dit spaargeld. In dit artikel lees je welke regels er gelden voor groen sparen met een belastingvoordeel in 2014.
Groen sparen en de fiscus 2013 - Een klein aantal spaarrekeningen met een groencertificaat levert belastingvoordeel op. Dit belastingvoordeel bestaat uit een extra vrijstelling in box 3 en een heffingskorting in box 1. In totaal bedraagt het belastingvoordeel 1,9 procent.
Groen sparen en de fiscus 2012 - Groen sparen wil zeggen dat je spaart via een rekening of deposito waarbij de bank het geld gebruikt om te investeren in de duurzame en verantwoorde projecten. Dit levert vaak extra belastingvoordelen op Er bestaan in Nederland grofweg drie mogelijkheden om te sparen met fiscaal voordeel. Dit zijn: groencertificaten, groendeposito’s en cultuurdeposito’s. In dit artikel zullen we met namen ingaan op de groencertificaten en groene deposito’s en de mogelijke belastingvoordelen.
Groen sparen en de fiscus 2011 - Met groen sparen kun je fisaal vriendelijk je vermogen opbouwen en tegelijkertijd iets positiefs bijdragen aan het milieu. Je spaargeld wordt als je kiest voor een groene spaarrekening alleen geïnvesteerd in milievriendelijke ondernemingen.
Groen sparen en de fiscus 2010 - Een speciale manier van sparen is groen sparen. Belastingtechnisch gezien kan groen sparen enkele fiscale voordelen hebben. Lees hier alles over groen sparen en de belasting in 2010.
Groen sparen en de fiscus 2009 - Groen sparen kan fiscaal gezien erg aantrekkelijk zijn, maar dit is niet altijd het geval. Om van de fiscale voordelen te kunnen profiteren, moet het groene spaarproduct wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Groen sparen en de Fiscus 2008 - Een spaarder kan er ook voor kiezen om zijn spaargeld op een groene spaarrekening te plaatsen. Groene rekeningen kennen een aantal voordelen ten opzichte van een gewone spaarrekening. Meer hierover in het artikel: Groen sparen in 2008.
Groen sparen en de Fiscus 2007 - Naast een gewone spaarrekening kan iemand zijn geld ook zetten op een groene spaarrekening. Een groene rekening kent een aantal voordelen vergeleken met een gewone rekening. Meer weten? Lees hier alles groen sparen in 2007.
Groen sparen en de Fiscus 2006 - Voordelig sparen en tegelijkertijd het milieu een handje helpen? Dat kan met een groene spaarrekening. In dit artikel gaat Mister Money dieper in op de voordelen van een groene spaarrekening in 2006.

Tips
Fiscus groen sparen
Groen sparen kent een aantal fiscale voordelen. Hierdoor kan deze spaarmethode zeer aantrekkelijk zijn. Niet op alle groene spaarproducten zit echter een fiscaal voordeel. Daarom is het altijd verstandig om dit eerst bij de bank na te vragen, voordat je het groene spaarproduct afsluit.
Groen sparen: ook goed voor het milieu
Groen sparen is niet alleen goed voor jezelf (belasting groen sparen kan aantrekkelijk zijn), maar ook goed voor het milieu. Je spaargeld wordt alleen geïnvesteerd in bedrijven die te boek staan als milieuvriendelijk of groen georiënteerd zijn. Je slaat dus twee vliegen in één klap.
Belasting groen sparen: twee voordelen
Groene spaarproducten kunnen twee belastingvoordelen kennen. Je hoeft (als het project door de overheid is goedgekeurd/officieel erkend) geen 1,2 procent belasting over je vermogen te betalen en je profiteert van een extra belastingkorting van 1,3 procent.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Banksparen of lijfrente? Banksparen of lijfrente?
De afgelopen jaren is gebleken dat lijfrente verzekeringen ondoorzichtig en duur kunnen zijn. Aanvullend pensioen opbouwen kan nu ook via banksparen. Banksparen lijkt een... Banksparen en lijfrente
Bijzondere spaardeposito’s Bijzondere spaardeposito’s
Onder de bijzondere spaarvormen vallen ook de bijzondere spaardeposito’s. Bij deze spaarvormen zet je het geld altijd voor een langere tijd weg. De vier meest voorkomende... Bijzondere spaarvormen
Sparen of beleggen? Sparen of beleggen?
Ben je van plan te sparen of beleggen, bekijk dan altijd de mogelijkheden en voor waarden goed. Geld sparen kan voor iemand makkelijk zijn, maar beleggen kan voor de ande... Geld sparen


 
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?
Wist u dat de inkeerregeling voor zwartspaarders wordt versoepeld?
Wist u dat u veel rente misloopt door te sparen bij een grote bank?
Wist u dat u voortaan ook bij Zwitserleven kunt sparen?