Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Groen sparen en de fiscus 2009

Auteur: Mister Money Donderdag 18 december 2008
Groen sparen wordt steeds populairder. Het grote voordeel van een groen sparen is dat deze spaarvorm in een bepaalde gevallen een belastingvoordeel kent. Naast een belastingvoordeel kennen veel groene spaarproducten een aantrekkelijke spaarrente. Hierdoor help je niet alleen mens en milieu, maar ook jezelf een handje.

Spaargeld dat op een groene rekening staat wordt alleen geďnvesteerd in projecten die milieuvriendelijk zijn. Groene spaarproducten, groene bankbrieven of groencertificaten kunnen bij duurzame banken afgesloten worden. Voor bepaalde beleggingen gelden fiscaal voordelige regelingen. Deze producten dienen goedgekeurd te zijn door de fiscus. Kijk welke fondsen in aanmerking komen op www.belastingdienst.nl.

Niet belast
Wie kiest voor een groen product profiteert van een extra vrijstelling in box 3. Deze vrijstelling is in 2009 maximaal 55.145 euro. Als mensen kiezen voor een fiscaal partnerschap dan kan dit bedrag oplopen tot 110.290 euro. Als een spaarder zijn geld een jaar lang op een goedgekeurde groene rekening heeft staan dan kan dit dus een besparing opleveren van 1,2 procent over het gemiddelde groene vermogen. Een groene spaarder heeft daarnaast nog profijt van een extra heffingskorting (korting op de belasting) van 1,3 procent over het groene vermogen. Het totale extra fiscale rendement náást de bankrente komt dan uit op 2,5 procent.

Let op: groene spaarrekeningen vallen niet onder maatschappelijk beleggen en kennen dit voordeel niet.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Groen sparen belastingvoordeel 2014 - Regels en tips
Groen sparen en de fiscus 2013
Groen sparen en de fiscus 2012
Groen sparen en de fiscus 2011
Groen sparen en de fiscus 2010

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen