Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Grootverdiener: Guus Hiddink

Auteur: Mister Money Woensdag 18 juni 2008
Zoals het een groot voetbaltrainer betaamt heeft ook Guus een carričre als verdienstelijk voetballer op zijn naam staan. Van 1967 t/m 1982 voetbalde Hiddink bij verschillende Nederlandse voetbalclubs, het grootste deel van die periode stond hij in het veld voor De Graafschap. Nadat hij De Graafschap verliet als speler besloot Hiddink trainer te worden van diezelfde club. Van 1982 t/m 1984 trainde de Varsevelder het Doetinchemse team.

In de loop der jaren heeft de 61-jarige trainer verschillende grote voetbalclubs getraind waaronder, PSV, Fenerbahçe SK, Valencia CF en Real Madrid. Ook als bondscoach heeft Hiddink een flinke CV opgebouwd. Landen als Nederland, Zuid-Korea en Australië werden gecoacht door ‘Guus Geluk’. Het grootste succes heeft hij behaald met Zuid-Korea. Als voetballand stond Zuid-Korea nog niet echt op de kaart, maar daar bracht Hiddink op het WK 2002 verandering in. Samen met de Zuid-Koreanen bereikte de Nederlander de halve finale waarin ze met 1-0 verloren van Duitsland. Tijdens dat toernooi versloegen zij grote voetballanden als Portugal en Italië. Een prestatie van formaat!

Na zijn avontuur met Zuid-Korea heeft Hiddink de ‘Guus Hiddink Foundation’ opgericht. Hiddink wil met de foundation kansarme kinderen in Zuid-Korea de kans geven om zich te ontwikkelen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Voor het EK 2008 is Hiddink wederom in zee gegaan met een voetballand dat niet hoog aangeschreven staat. Als ‘Tsaar Guus’ is hij nu stuurman van het Russisch elftal. Inmiddels wordt de coach al op handen gedragen door de Russen, want ten koste van Engeland slaagde Rusland er in de voorrondes van het EK 2008 te bereiken. Het spant er om of de Russen de kwartfinales halen, dit zal blijken in de laatste wedstrijden van groep D. Aan het vertrouwen in Hiddink zal het niet liggen, hij heeft namelijk 6.000.000 euro gekregen voor zijn taak als bondscoach van Rusland. Naar verluid heeft Roman Abramovitsj (miljardair en eigenaar van Chelsea) eigenhandig het salaris van Hiddink betaald.

Als Hiddink er in slaagt met de Russen tot de kwart finales te komen zullen ze tegen Oranje spelen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet