Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Haal meer voordeel uit je creditcard

Auteur: Mister Money Woensdag 17 juni 2009
Wie besluit een creditcard te nemen doet er verstandig aan om niet direct een creditcard bij de huisbank kiezen, maar even rond te kijken. De plastic betaalkaart wordt immers door veel instanties aangeboden. MisterMoney.nl vergeleek de creditcard van vijftien verschillende aanbieders en kwam tot de conclusie dat niet alleen de kosten erg uiteen lopen. Veel creditcards bieden tevens gratis verzekeringen zoals de aankoopverzekering. Een oplettende consument kan hier zijn voordeel mee doen.

Veel mensen hebben tegenwoordig een creditcard in hun portemonnee zitten. Ideaal voor tijdens de vakantie. De kosten van een creditcard variŽren enorm. Kaarten die door winkels worden uitgegeven zijn onder bepaalde voorwaarden soms gratis. De goedkoopste creditcard uit het onderzoek is met 11,50 euro de creditcard van de ANWB. Het verschil in kosten zit hem deels in de extraís zoals bijvoorbeeld de verzekeringen. De bekendste verzekering die bij veel aanbieders standaard aan een creditcard gekoppeld is, is de aankoopverzekering. Alleen bij de Visa Greencard dient er een premie betaald te worden als een aankoopverzekering gewenst is. Bij de Rabocard van de Rabobank is de verzekering alleen van toepassing op creditcards waar een leenfaciliteit aan gebonden is (de Rabocard Extra). De creditcard van het Rode Kruis kent geen aankoopverzekering.

Een aankoopverzekering is van toepassing op bijna alle aankopen die met een creditcard gedaan zijn. Wel is er sprake van een eigen risico variŽrend tussen de 25 en 50 euro. De gekochte spullen zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. ďEen consument dient wel de voorwaarden van de aankoopverzekering goed door te nemen, want deze kunnen per creditcard verschillen. Zo is bijvoorbeeld de vergoeding op mobiele communicatieapparatuur vaak beperkt. Daarnaast is de maximale dekking per gebeurtenis niet overal hetzelfdeĒ, aldus MariŽlle van de Rijdt van MisterMoney.nl. De looptijd van de aankoopverzekering verschilt per kaart, maar de meeste aanbieders hanteren een aankoopverzekering van 180 dagen. Als er voor een duurdere pas (Goldcard) gekozen wordt, zijn de aankopen vaak over een langere periode verzekerd tot maximaal 365 dagen.

Reizen
Andere verzekeringen die gratis aan een creditcard gekoppeld kunnen zijn, zijn de bagage- en vluchtvertragingsverzekering . Een vluchtvertragingsverzekering vergoedt, indien noodzakelijk, de kosten voor bijvoorbeeld een maaltijd of verblijf wanneer een vlucht meer dan vier uur vertraging heeft. Als voorwaarde wordt gesteld dat de vlucht wel volledig met een creditcard betaald is. Daarnaast wordt er in sommige gevallen verschil gemaakt tussen lijnvluchten en chartervluchten. Houd er tevens rekening mee dat er sprake is van een maximale vergoeding.

Een bagageverzekering gaat tot uitkering over wanneer de bagage te laat arriveert. Voor deze verzekering geldt dat er sprake moet zijn van minimaal vier uur vertraging. Ook hier geldt dat de voorwaarden per creditcard verschillen. Andere verzekeringen die aan creditcards gekoppeld kunnen zijn, zijn de reishulpverzekering en de reisongevallenverzekering. Let wel: Deze gratis verzekeringen zijn slechts aan een beperkt aantal creditcards verbonden en zijn vaak minder uitgebreid dan de gewone reisverzekeringen.

Niet lenen
Consumenten doen er verstandig aan hun aankopen en vakanties met een creditcard te betalen waar dergelijke verzekeringen aan gekoppeld zijn. Wel is het verstandig om daarnaast altijd voldoende geld op de bankrekening te hebben staan. Consumenten die hun creditcard als lening gebruiken moeten namelijk rekening houden met een hoge rente. ďLenen met een creditcard is niet verstandig. Rentepercentages van ruim 17 procent zijn zeker geen uitzonderingĒ, aldus Van de Rijdt.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
80 procent leent en spaart tegelijk
Onderzoek naar kosten creditcards
Gebruik van de creditcard in het buitenland
FinanciŽle opvoeding voorkomt schulden
Lenen eindelijk voordeliger

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet