Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Help de bouw de winter door

Auteur: Mister Money Dinsdag 16 februari 2010
Het is lang geleden dat we in Nederland een winter van deze omvang hebben meegemaakt. Naast problemen op de weg en op het spoor, hebben sneeuw en ijs ertoe geleid dat onder andere stratenmakers, metselaars en timmerlieden door de kou hun werk niet kunnen doen. Niet alleen is de grond onbewerkbaar geworden, werken op grote hoogte is door de gladheid ook nog eens levensgevaarlijk.

Logisch gevolg daarvan is dat het werk van bouwvakkers gedurende het winterweer stilvalt. Dit heeft natuurlijk wel de nodige consequenties. Zo hebben bouwbedrijven bijna geen inkomsten meer. De omvang van de schade is zelfs zo groot, dat zij dreigen werknemers te moeten ontslaan.

Gelukkig kunnen werknemers in de bouw sinds deze week een beroep doen op een speciale ‘vorst-WW’. Een regeling die door minister Donner van Sociale Zaken is ingesteld om bouwbedrijven te helpen overleven. Werkgevers- en werknemersorganisaties vroegen Donner vorige week per brief om hulp, om te voorkomen dat vooral kleine en middelgrote bedrijven het loodje zouden leggen. Werknemers met vorst-WW blijven in dienst van de bedrijven en krijgen zeventig procent van hun loon uit de reguliere WW-fondsen betaald. De rest moet worden aangevuld door de werkgevers.

Opvallend genoeg bestond er tot voor kort nog een spaarpotje waarmee een lastige winterperiode kon worden overbrugd. Vanwege het feit dat extreem winterweer tot het verleden bleek te gaan behoren in ons land, is het fonds in 2005 echter opgeheven. Datzelfde geldt voor een speciale verletverzekering, die voor veel werknemers te duur bleek en daarom afgelopen najaar(!) geschrapt is.

Misschien wordt het tijd om deze regelingen nieuw leven in te blazen? Gelukkig hoeft de stratenmaker door de invoering van de vorst-WW voorlopig niet te vrezen voor zijn baan en hoeft zijn werkgever niet bang te zijn dat hij zich op glad ijs bevindt.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet