Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Help de politiek een handje

Auteur: Mister Money Dinsdag 30 januari 2007
Het ministerie heeft vanaf gisteren een ideeŽnbus op het internet gezet. In deze bus kan iedereen zijn ideeŽn deponeren hoe hij of zij denkt dat Nederland het beste geld kan besparen. Alle ideeŽn worden bekeken en een selectie ervan wordt beoordeeld door een jury.

De ideeŽnbus is in idee van oud-tweede kamerlid Gonny van Oudenallen en Ferd Crone. Zij hadden in oktober vorig jaar een motie ingediend. De motie bestond uit het verzoek om een actiever beleid in te zetten om ambtenaren op ministeries op te roepen om goede ideeŽn te spuien door middel van een ideeŽnbus op de website. De minister van FinanciŽn vond dit zoín goed idee dat hij besloot niet alleen ambtenaren deze mogelijkheid te geven maar iedereen!

De beste ideeŽn die tot een besparing hebben geleid of kunnen leiden, worden opgenomen in de Miljoenennota. Of het idee ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd is niet zeker. De overheidsuitgaven moeten ieder jaar door de Tweede en Eerste Kamer worden vastgesteld. Zij beslissen uiteindelijk over de plannen, de begrotingsvoorstellen die op de ministeries worden voorbereid en op Prinsjesdag in de rijksbegroting worden gepresenteerd. Tot en met 16 maart kan iedereen zijn ideeŽn kwijt op welke wijze de overheid geld kan besparen. Voor meer informatie kijk op www.bezuinigenkunjezelf.nl

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken