Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Het is al duur genoeg!

Auteur: Donderdag 21 december 2006
Heeft u ook dat probleem, dat een maand eigenlijk een paar dagen te lang duurt? Vele Nederlanders kampen met geld problemen. Geld besparen klinkt voor iedereen als muziek in de oren. Het dagelijks leven is tenslotte al duur genoeg. Mister Money heeft een aantal bespaartips op een rijtje gezet.

Tip 1
Vraag subsidies en toeslagen aan. Dit kan u vele euro’s extra per jaar opleveren. Veel Nederlanders hebben bijvoorbeeld recht op zorgtoeslag, maar lang niet iedereen maakt hier gebruik van. Daarnaast kent Nederland ook een huurtoeslag en een kinderopvangtoeslag. Ook hier hebt u wellicht recht op. Op www.toeslagen.nl kunt u de voorwaarden lezen.

Tip 2
Hoe hoger het eigenrisico, hoe lager de premie. Een hoog eigen risico bij een verzekering is natuurlijk altijd een gok, maar deze gok kan u wel vele euro’s per jaar opleveren. Als je besluit om een hoog eigenrisico op een verzekering te nemen, zorg er dan wel voor dat u een buffer heeft. Zet bijvoorbeeld het geld dat u bespaart apart op en een rekening. Mocht er iets gebeuren, dan kunt u het toch bekostigen. Als u voldoende gespaard heeft kunt u het extra geld voor leuke dingen gebruiken!

Tip 3
Iedere autobezitter moet zijn auto verzekeren. De prijzen voor een autoverzekering lopen nogal uiteen. Het vergelijken van de verschillende aanbieders kan u dan ook vele euro’s per jaar schelen. Als een autoverzekering afsluit denk dan goed na of deze verzekering wel bij uw auto past. Het is zonde om een dure autoverzekering af te sluiten op een wagen die dat niet meer waard is. Waarom zou je een versleten wagen immers duur verzekeren?

Tip 4
Lenen kost geld. Als je een lening moet afsluiten vergelijk dan de verschillende aanbieders. De kosten voor een zelfde soort lening kunnen per aanbieder sterk verschillen. Sluit geen dure leningen af en leen niet teveel geld, u het immers ook (tegen rente) terug betalen. Leen alleen geld noodzakelijke dingen. Bij veel bedrijven is het ook mogelijk om te kopen afbetaling. Dit lijkt in eerste instantie een goede oplossing als u op dit moment bijvoorbeeld geen geld heeft voor een wasmachine. Echter, in veel gevallen betaalt de koper bij koop op afbetaling een hogere rente dan bij het afsluiten van een persoonlijke lening. U bent vaak met een persoonlijke lening voordeliger uit dan met kopen op afbetaling.

Tip 5
Bij een verzekering voor een auto, inboedel of woonhuis kunt u vaak kiezen voor betaling per jaar, halfjaar, kwartaal of maand. Als u kiest voor een jaarlijkse premie, dan bent u een stuk goedkoper uit. Het geld wat u jaarlijks aan verzekeringen kwijt bent kan ook omlaag als u de verzekeringen bij één verzekeraar afsluit. Deze verzekeraar kan u dan een pakketkorting aanbieden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Bespaar op je verzekeringen!
Verzekeringen niet altijd even zinvol
Wanbetalers zorg harder aangepakt
Verzekeringsmarkt moet transparanter (Deel 1)
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet