Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Het regeerakkoord

Auteur: Mister Money Woensdag 7 februari 2007
Het nieuwe kabinet gaat regeren met als uitgangspunt: "Samen werken, samen leven". Dat blijkt uit de tekst van het regeerakkoord, dat CDA, PvdA en ChristenUnie hebben gepresenteerd. Volgens CDA-leider Balkenende hebben CDA, PvdA en ChristenUnie een "ambitieus programma" opgesteld.

Als het aan het nieuwe kabinet ligt komen de pil en de tandartscontrole terug in het basispakket van de zorgverzekering. In het akkoord staat ook te lezen dat de no-claim regeling gaat verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een eigen risico van 150 euro per jaar. Het eigen risico gaat overigens niet gelden voor chronisch zieken.

In de komende kabinetsperiode wordt een kilometerheffing ingevoerd. Mogelijk gebeurt dat in fases. Naar rato gaan de vaste lasten van het autobezit omlaag. De opbrengst van de heffing wordt in de infrastructuur geÔnvesteerd. In het akkoord staat ook dat de kinderopvang niet gratis gaat worden. Wel komt er 700 miljoen bij om de opvang te verbeteren en goedkoper te maken. Verder staat er in het akkoord te lezen dat er een inkomensafhankelijke arbeidskorting komt.

AOW en hypotheekrenteaftrek
Wie voor zijn 65ste stopt met werken, gaat meebetalen aan de AOW. Wie na zijn 65ste doorwerkt, krijgt een belastingkorting. De maatregel gaat in 2011 in en geldt alleen voor mensen met een aanvullend pensioen van 18.000 euro of hoger.

Eťn van de belangrijkste discussiepunten van de afgelopen verkiezingen, de hypotheekrenteaftrek, blijft ongemoeid. Daartegenover staat de huurmarkt niet wordt vergegeven. Verder zal de huurverhoging niet meer bedragen dan de inflatie. Voor huurders met een laag inkomen gaan ze zelfs omlaag.

Wat vindt u van het regeerakkoord? Reageer op het forum

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet