Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Het schaderegelingbureau

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) dinsdag 10 december 2013
Een letselschadebureau heeft alleen ervaring met het verhalen van materiŽle en/of immateriŽle schade, als gevolg van een gebeurtenis waar (blijvend) letsel of overlijden het gevolg is. Een bureau kent de relevante wetten en jurisprudentie en kent de werkwijze van verzekeringsmaatschappijen. De sfeer zal doorgaans persoonlijk zijn met een vast aanspreekpunt. Dossiers worden niet snel overgedragen, wat scheelt in verwerkingstijd. Ook zijn bezoeken bij jou thuis zeker (of juist) geen uitzondering.

In eerste instantie wordt geprobeerd om de aansprakelijkheid duidelijk te krijgen. Wie is waarvoor aansprakelijk? Er volgt dan een aansprakelijkheidsstelling richting de rechtspersoon en/of verzekeraar. Ook wordt de directe schade geÔnventariseerd. Veelal zijn dit de eerste kosten die gemaakt zijn en kennen vaak geen vergoeding. Bij de erkenning van de aansprakelijkheid zal er een voorschot worden verstrekt.
In het begin is het moeilijk vast te stellen wat precies de schade is. Diverse deskundigenonderzoeken en/of schadeberekeningen kunnen dan volgen. Het kan voorkomen dat jij en de tegenpartij niet op één lijn zitten en soms zelfs recht tegenover elkaar staan. Het is dan de taak van het bureau om jouw belangen te behartigen tot er een acceptabel eindvoorstel op tafel ligt.

Behalve tijd en (soms) geduld, kun je er financieel niet op achteruit gaan. Er zijn gevallen waarbij de totale ďbuitengerechtelijke kostenĒ worden vergoed door de tegenpartij en je 100% schadevergoeding ontvangt.

Rechtsbijstand
Stel dat je een rechtsbijstandverzekering hebt dan kan deze van pas komen in het verkeer, geschillen in het nakomen van overeenkomsten en overige geschillen. Omdat er veel vormen en samenstellingen zijn, hoeft het niet te betekenen dat de (gevolg) schade is gedekt. Ook zijn er veelal beperkingen aan (advocaat)kosten en kunnen de kosten voor eigen rekening komen.

Bij rechtsbijstandverzekeraars is ook de kans reŽel dat dossiers (regelmatig) worden overgedragen en dat er verschillende aanspreekpunten zijn. Dit is niet bevorderlijk voor de voortgang van een zaak en is alles behalve persoonlijk.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wat te doen bij letselschade?
Letselschade in de praktijk

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet