Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Het tandartsverzekeringdilemma

Auteur: Miss Money woensdag 7 december 2011
Wie nog wil wisselen van zorgverzekering, heeft met het naderende einde van het jaar nog slechts enkele weken om te beslissen. De huidige zorgverzekering kan nog maar tot en met 31 december worden opgezegd. Inmiddels heb ik al wel besloten dat ik bij mijn huidige verzekeraar blijf. Ik heb echter wel een aanvullende tandartsverzekering waarvan ik me nog steeds afvraag of ik die wel nodig heb. Het afgelopen jaar, heb ik behalve 2 controleconsulten geen gebruik gemaakt van tandheelkundige zorg. En dit gaat al een paar jaartjes zo.

Daarom overweeg ik sterk deze aanvullende verzekering op te zeggen, want dat kleine beetje dat ik nu vergoed krijg, kan ik eigenlijk ook best zelf betalen. En dat bespaart me toch weer mooi een paar euro’s in de maand aan premie.

Toch twijfel ik. Volgend jaar worden de tandartstarieven immers vrij gegeven. Tandartsen mogen dan zelf hun tarieven gaan bepalen. De verwachting van veel verzekeraars is dat hierdoor de tarieven voor behandelingen en consulten bij de tandarts omhoog gaan. En ik wil natuurlijk niet dat ik voor de controles zoveel moet betalen dat het uiteindelijk goedkoper is om toch die aanvullende verzekering aan te houden. Dan kan ik ‘m immers beter nog maar even niet opzeggen.

Helaas heb ik echter maar één beslismoment in het jaar om te bepalen of ik deze aanvullende tandartsverzekering wil of niet. En dat is nu. Ik ben dus voorlopig nog behoorlijk in dubio. Moet ik nog even afwachten wat de tandartskosten volgend jaar gaan doen en de verzekering aanhouden, met het risico dat ik nog een jaar meer zorgpremie betaal dan nodig? Of zal ik deze verzekering toch maar opzeggen, met het risico dat ik volgend jaar zoveel moet betalen aan de tandarts dat een extra verzekering goedkoper was geweest? Gelukkig heb ik nog een paar weekjes om erover na te denken.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet