Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hoe koop je een beleggingsfonds? (2)

Auteur: Mister Money zaterdag 22 december 2012
Of je nu een effectenrekening of een beleggingsgiro hebt, je kunt via diverse kanalen beleggen in een beleggingsfonds. Bijvoorbeeld telefonisch, aan de balie van je bank of via internet. Je kunt er ook voor kiezen om alle handelingen uit te laten voeren door een adviseur. Wat is wijsheid?

Een order doorgeven kan van oudsher via de balie van je bank of door een telefoontje te plegen. Maar het merendeel van de hedendaagse beleggers kiest er toch voor om zijn zaken via de digitale snelweg af te handelen. Online beleggen is in de afgelopen tien jaar rap populair geworden. Daarbij spelen niet alleen snelheid en gemak een rol, maar ook het kostenplaatje. De banken en de internetbanken (brokers) hebben in de strijd om de klant hun tarieven fors verlaagd.

Shoppen in fondsupermarkt
Vroeger kon je via een beleggingsgiro alleen fondsen aanschaffen van de aanbieder zelf. Bijvoorbeeld het huisfonds van een bank. Maar daar is verandering in gekomen. Tegenwoordig bieden de meeste banken ook beleggingsfondsen van andere fondsaanbieders aan.
Inhakend op deze ontwikkeling zijn er zelfs zogenaamde fondssupermarkten ontstaan zoals Fundix (van de ING Groep) en SNS Fundcoach. In deze Ďsupermarktení is een heel scala aan fondsen verkrijgbaar, met naast de in Amsterdam genoteerde fondsen ook fondsen die aan een buitenlandse beurs genoteerd zijn.

Financieel adviseur
Uiteraard kun je ook nog kiezen om het beleggen uit handen te geven aan een financieel adviseur. Die kan je helpen een fonds te selecteren, aan te kopen en weer te verkopen. Het voordeel is dat een adviseur je financiŽle situatie en je persoonlijke voorkeuren kent en natuurlijk verstand van zaken heeft. Een nadeel is dat er aan de service die een adviseur je biedt, een aardig prijskaartje hangt. Check wel, voordat je met een adviseur in zee gaat, of deze een vergunning heeft van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM). Je kunt dat eenvoudig nagaan op www.afm.nl.

Lees ook het artikel: De voordelen van online beleggen

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Een beleggingsfonds kiezen, een heel karwei!
De voors en tegens van fondsbeleggen
Beleggingsfondsen in alle soorten en maten
Beleggen in fondsen: de kosten
Hoe koop je een beleggingsfonds? (deel 1)


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet