Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hoe houd ik mijn zorgkosten in de hand?

Auteur: Miss Money woensdag 23 mei 2012
Het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering gaat volgend jaar omhoog van 220 naar 350 euro. Dit is één van de punten van het Lenteakkoord dat partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie hebben gesloten. Ik ben zelf nog jong en gezond. Ik maak dus niet zoveel zorgkosten, waardoor een hoger eigen risico voor mij niet direct heel veel verschil maakt. Maar voor ouderen en chronisch zieken of mensen die om een andere reden veel zorgkosten hebben, kan dit toch vervelend uitpakken. Gelukkig zijn er wel wat manieren om te besparen op zorgkosten.

Als je chronisch ziek bent of gehandicapt kunt je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Compensatie Eigen Risico Zorgverzekeringswet. Als je hiervoor in aanmerking komt, krijg je jaarlijks een bedrag vergoed, zodat het eigen risico dat je zelf moet betalen lager uitpakt. In 2012 bedraagt de compensatie maximaal 85 euro. Dus dan zou je nog minimaal 135 euro zelf moeten betalen, als je je eigen risico maximaal gebruikt.

Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om na te gaan of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Veel mensen vragen ten onrechte geen zorgtoeslag aan, omdat ze denk hiervoor niet in aanmerking te komen. Dit terwijl het je al gauw enkele tientallen euro’s per maand kan opleveren als je het aanvraagt en er wel voor in aanmerking komt.

Maar de belangrijkste tip blijft misschien nog wel om te kiezen voor de goedkoopste basisverzekering. De premies van basisverzekeringen stijgen ieder jaar, terwijl het pakket met vergoedingen steeds verder wordt uitgekleed. Omdat de vergoedingen binnen de basisverzekering toch voor iedere verzekeraar gelijk zijn, kun je maar beter kiezen voor de goedkoopste. Niemand geeft immers graag teveel geld uit. Al helemaal niet als je weet dat je ongeacht welke verzekeraar je kiest, toch 350 euro aan eigen risico moet betalen het komende jaar.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet