Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hoofdpijn van de belastingaangifte?

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 8 maart 2006
Het is weer zover, voor 1 april moet de belastingaangifte 2005 ingevuld worden. De meeste mensen krijgen spontaan hoofdpijn als de beruchte blauwe envelop op de mat valt. Toch is dat niet nodig. Er is voldoende (gratis) hulp te vinden bij het invullen van de formulieren.

Wie te maken heeft met een ingewikkelde financiŽle situatie of domweg geen zin heeft om zich in belastingzaken te verdiepen, kan natuurlijk de aangifte laten invullen door een belastingadviseur. Daarvoor zijn talloze kantoren in je eigen buurt te vinden. Makkelijk, maar daar hangt vaak wel een prijskaartje aan.

Digitale aangifte
Uiteraard kun je de aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen ook zelf invullen. Zeker door de komst van de digitale aangifte, is dat de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden. Het digitale formulier wijst je de weg en geeft automatisch aftrekposten aan. Ingewikkelde rekensommen om de drempels te bepalen behoren tot het verleden, het programma rekent ze automatisch voor je uit. Vervolgens kun je de aangifte in een paar muisklikken verzenden. Wel moet je daarvoor een digitale handtekening aangevraagd hebben.

Belastinghulp
Wie toch vastloopt hoeft niet zenuwachtig te worden. Er is voldoende hulp beschikbaar. Zo heeft de Belastingdienst een uitstekende interactieve website. Deze staat boordevol informatie voor particulieren en ondernemers. Ook zijn er diverse rekenprogramma's te vinden, bijvoorbeeld om de jaarruimte te berekenen voor de lijfrentepremie. De Belastingtelefoon kan ook hulp bieden. Deze gratis hulplijn van de Belastingdienst geeft antwoord op alle inhoudelijke vragen over de belastingaangifte. Voor meer specifieke vragen kun je contact opnemen met je eigen regionale belastingkantoor.

Mocht je er toch niet uitkomen, dan zijn er verschillende organisaties die belastinghulp bieden. Zo staan de vakbonden FNV en CNV deze maand nog op verschillende plaatsen in het land klaar voor hulp. Tegen een ledentarief vullen ervaren vrijwilligers de aangifte voor je in. Ook diverse ouderenorganisaties als de Unie KBO of PCOB hebben belastingenservices ingesteld voor hun leden. Mensen met een laag inkomen kunnen hun aangifte laten invullen op ťťn van de regionale belastingkantoren. De adressen zijn te vinden op de website van de belastingdienst.

Meer informatie:
  • De Belastingtelefoon: 0800-0543
  • De website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl
  • Vakorganisaties: www.fnv.nl/belasting, of www.cnv.nl
  • Servicelijn van alle ouderenbonden: 0900-8212183
  • Zoek een organisatie die belastinghulp biedt op: www.aangifteloont.nl

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet