Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hulp bij belastingaangifte

Auteur: Mister Money donderdag 8 februari 2018
Het invullen van de belastingaangifte is voor velen een hele en ook onaangename klus. De welbekende slogan van de Belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’, geldt dan ook lang niet voor iedereen.

Toch moet iedereen even door de zure appel heen bijten. De aangifte dient immers voor 1 april ingevuld te worden. Mocht je het echt niet zien zitten? Dan kun je er altijd voor kiezen om een hulplijn in te schakelen. Vaak kunnen deze ‘deskundigen’ je ook nog op een aantal leuke aftrekposten en regelingen wijzen, waarvan jij misschien geen weet hebt.

Hulp belastingaangifte
Er zijn allerlei instanties die je, al dan niet tegen betaling, kunnen helpen bij je belastingaangifte. Vakbonden als FNV en CNV hebben hier bijvoorbeeld mensen voor ter beschikking. Organisaties voor ouderen en gehandicapten hebben over het algemeen hulptroepen in dienst die jou verder kunnen helpen. Een telefoontje naar de Belastingtelefoon (0800 - 0543) kan verhelderend werken. Voor moeilijkere vragen kun je terecht bij het belastingkantoor in jouw regio. De laatstgenoemde mogelijkheid is alleen van toepassing op mensen met een lager inkomen, lang niet iedereen kan dus van deze dienst gebruik maken.

Op het internet staan ook tal van aanbiedingen van mensen die hun diensten tegen een habbekrats of zelfs gratis aanbieden betreffende het invullen van de aangifte. Natuurlijk is dit hartstikke aardig, maar je weet niet hoe deskundig deze mensen daadwerkelijk zijn. De gevraagde prijs staat immers niet garant voor succes. Om enige zekerheid omtrent de kwaliteit te krijgen, kun je het beste kiezen voor een consulent die is aangesloten bij een organisatie van belastingadviseurs (NOB, FB of CB). Deze bureaus vragen vaak wel meer geld dan een ‘hobbyist’.

Mocht je het toch liever zelf allemaal uit zoeken? Op het internet zijn vele belastingtips en - trucs te vinden. Daarnaast zijn er diverse boeken en tijdschriften te koop boordevol handigheden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Aangifte tips: Vermogen in Box 3
Belastingaangifte: tips en handigheden
Belasting besparen door schenken
Belasting eindejaarstips: druk je vermogen
Toeslagen en voorlopige teruggave 2008


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken