Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Huurtoeslag 2007

Auteur: Mister Money Maandag 1 januari 2007
Veel mensen wonen in een huurwoning. Om de kosten van de huur te drukken kent Nederland een huurtoeslag. Om voor deze toeslag in aanmerking te komen moet de aanvrager wel aan een aantal eisen en voorwaarden voldoen. In dit artikel vind je informatie over de huurtoeslag in 2007.

In 2006 heeft de huurtoeslag de huursubsidie vervangen. De huurtoeslag is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Zowel aan het inkomen van de aanvrager als de huur zelf stelt de overheid een aantal voorwaarden. In 2007 mag de huur van de woning niet meer bedragen dan ongeveer 630 euro per maand. Voor mensen die jonger zijn dan 23 jaar geldt een maximale huur van plus/minus 340 euro per maand.

Het inkomen van een alleenwonende mag niet boven de 20.300 euro uitkomen. Voor mensen die samenwonen geldt een maximum inkomen 25.575 euro. Voor ouderen (65-plussers) gelden andere tarieven. Het inkomen van iemand die 65 jaar of ouder is mag niet hoger zijn dan 18.250 euro (alleenstaande). Voor samenwonende ouderen geldt een maximum inkomen van 24.275 euro. Als het inkomen boven deze grens uitkomt dan heeft de aanvrager geen recht op huurtoeslag.

Mocht er sprake zijn van voordeel uit sparen of beleggen, dan kan je niet voor huurtoeslag in aanmerking komen. Er bestaat geen voordeel uit sparen en beleggen als je eigen vermogen beneden het heffingsvrije vermogen blijft.

Aanvraag huurtoeslag
Huurtoeslag is aan te vragen via toeslagen.nl met het Aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag 2007. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om de toeslag op de ouderwetse papieren manier aan te vragen. Je moet dan even bellen met de Belasting Telefoon (0800 0543). Zij kunnen jou een aanvraagformulier toesturen.

Wijzigingen doorgeven
Wijzigingen in je leven kunnen van invloed zijn op de hoogte van je huurtoeslag. Hier vind je een aantal wijzigingen die je dient door te geven via een wijzingformulier.
  • Echtscheiding
  • Verhuizing
  • Medebewoner die vertrekt
  • Wijzing van rekeningnummer
  • Inkomensverandering van jezelf of eventuele partner, medebewoner
  • Verandering van huurbedrag
  • Verandering in correspondentieadres
  • Stopzetten van huurtoeslag

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Huurtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Huurtoeslag 2013
Huurtoeslag 2012
Huurtoeslag 2011
Huurtoeslag 2010


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken