Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Huurtoeslag 2009

Auteur: Mister Money Vrijdag 19 december 2008
Huurders kunnen in aanmerking komen voor de huurtoeslag. Deze toeslag is een tegemoetkoming vanuit de overheid . Mensen die naar verhouding tot hun inkomen veel geld aan huur kwijt zijn kunnen voor de toeslag in aanmerking komen. Zij moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Huurtoeslag wordt meestal voor het hele jaar aangevraagd. De aanvraag kan zowel elektronisch als op papier gedaan worden. Via www.toeslagen.nl kan je direct een aanvraag indienen. Wie liever een papieren aanvraag wil doen kan bellen met de Belastingtelefoon en een formulier aanvragen.

De voorwaarden voor de huurtoeslag hebben betrekking op de hoogte van de huur, de leeftijd van de huurder en de hoogte van het inkomen. Om voor deze toeslag in aanmerking te komen mag er geen sprake zijn van een voordeel uit sparen of beleggen. De huur van de woning moet lager zijn dan 647 euro per maand. Voor mensen die jonger zijn dan 23 jaar geldt een maximale huur van 357 per maand. Het bruto inkomen mag in 2009 niet hoger zijn dan 1.745 per maand euro (alleenstaande). Voor een gezamenlijk huishouden is deze grens vastgesteld op 2.370 euro.

Wijzigingen doorgeven
Mocht er iets op het persoonlijke vlak veranderen dan is het verstandig om dat direct door te geven. Dit kan namelijk van invloed zijn op de hoogte van de toeslag. Wijzigingen die je dient te melden aan de Belastingdienst zijn: inkomenswijzigingen, trouwen of samenwonen, scheiden, overlijden van de medebewoner of toeslagpartner, aanpassing van het rekeningnummer, komst van nieuwe medebewoners of vertrek hiervan, of het willen stopzetten van de toeslag. De persoon die de toeslag heeft aangevraagd moet deze wijzigingen ook doorgeven. Dit kan gedaan worden via het aanvraag- en wijzigingsprogramma op toeslagen.nl.

Achtergrond
Sinds 1 januari 2006 kent Nederland een huurtoeslag. Daarvoor heette deze tegemoetkoming vanuit de overheid huursubsidie. Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) is verantwoordelijk voor de Wet op huurtoeslag. De Belastingdienst is de uitvoerende partij.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Huurtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Huurtoeslag 2013
Huurtoeslag 2012
Huurtoeslag 2011
Huurtoeslag 2010


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken