Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Huurtoeslag 2010

Auteur: Mister Money Vrijdag 22 januari 2010
Huurders kunnen in aanmerking komen voor huurtoeslag. Huurtoeslag is een tegemoetkoming vanuit de overheid. Ben je als huurder in verhouding tot je inkomen veel geld kwijt aan huur, dan kun je voor de toeslag in aanmerking komen. Om voor huurtoeslag in aanmerking te komen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Huurtoeslag kun je zowel elektronisch als op papier aanvragen, dit gebeurt doorgaans voor het hele jaar. Een elektronische aanvraag doe je via www.Toeslagen.nl. Dien je de aanvraag liever schriftelijk in, dan kun je bij de Belastingdienst een aanvraagformulier aanvragen.

Voorwaarden
De voorwaarden voor huurtoeslag hebben zowel betrekking op de huur, de leeftijd van de huurder als de hoogte van het inkomen. Om voor huurtoeslag in aanmerking te komen mag een huurder geen voordeel hebben uit sparen of beleggen. Ook mag de huur van de woning niet hoger zijn dan 647,53 euro per maand. Voor mensen jonger dan 23 jaar geldt een maximale huur van 357,37 euro per maand. Voor een alleenstaande mag het bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan 21.450 euro. Woon je samen, dan is de grens vastgesteld op 29.125 euro. Voor huurders ouder dan 65 jaar geldt een maximuminkomen van 20.200 euro indien alleenstaand, of 27.575 euro indien samenwonend.

Wijzigingen huurtoeslag doorgeven
Verandert er iets op het persoonlijke vlak, dan is het verstandig dit direct door te geven. Het kan namelijk voorkomen dat deze verandering van invloed is op de hoogte van de toeslag. Wijzigingen die je altijd dient te melden aan de Belastingdienst zijn: wijzigingen in het inkomen, samenwonen of trouwen, scheiden, overlijden van toeslagpartner of medebewoner, aanpassing van het rekeningnummer, de komst van nieuwe medebewoners of het vertrek hiervan en het willen stopzetten van de toeslag. Een wijziging moet altijd worden doorgegeven door de persoon die de toeslag heeft aangevraagd. Dit kan via het aanvraag- en wijzigingsprogramma op www.Toeslagen.nl.

Huurtoeslag bestaat in Nederland sinds 1 januari 2006. Voorheen heette deze tegemoetkoming vanuit de overheid huursubsidie. Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) is verantwoordelijk voor de wet op de huurtoeslag. De uitvoerende partij is de Belastingdienst.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Huurtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Huurtoeslag 2013
Huurtoeslag 2012
Huurtoeslag 2011
Huurtoeslag 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken