Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Huurtoeslag 2011

Auteur: Mister Money donderdag 3 februari 2011
Als je in Nederland een woning huurt en een laag inkomen hebt, kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van overheid in de kosten voor de huur van een huis of appartement. Deze toeslag is bedoeld voor mensen die in verhouding met hun inkomen veel geld kwijt zijn aan de huur. Natuurlijk gelden er ook bij de huurtoeslag een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Welke voorwaarden dit zijn in 2011, zullen we hier kort behandelen.

Het aanvragen van huurtoeslag kan zowel elektronisch (via https://www.toeslagen.nl/) als op papier. Je vraagt meestal huurtoeslag aan voor het hele jaar. Voor een schriftelijke aanvraag kun je bij de Belastingdienst een aanvraagformulier opvragen.

Voorwaarden
Bij het bepalen van wie in aanmerking komt voor huurtoeslag wordt zowel rekening gehouden met het inkomen als met de huur. Daarnaast moet je 18 jaar of ouder zijn en zelfstandig huren. Dat wil zeggen dat je een eigen voordeur hebt. Verder mag de huur niet hoger zijn 647 euro per maand (2011). Dit bedrag is inclusief servicekosten. Bij huurders jonger dan 23 jaar, mag de huur zelfs niet hoger zijn dan 357 euro.

Daarnaast mag je bruto- inkomen, om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, niet hoger zijn dan 21.450 euro als je alleenstaand bent. Voor mensen die samenwonen geldt een inkomensgrens van maximaal 29.125 euro. Voor 65+-ers gelden afwijkende inkomensgrenzen van 20.200 euro (alleenstaand) en 27.575 (samenwonend).

Vermogen en huurtoeslag
Als je spaargeld of beleggingen bezit, kan het zo zijn dat je geen recht hebt op huurtoeslag. De grenzen die worden gesteld aan inkomsten uit sparen en beleggen verschillen afhankelijk van je leeftijd en woonsituatie. De exacte grenzen kun je terugvinden op https://www.toeslagen.nl/.
 
Wijziging huurtoeslag
Wanneer er iets veranderd aan je inkomen, huur of woonsituatie is het altijd verstandig dit meteen door te geven aan de Belastingdienst via een wijzigingsformulier huurtoeslag. Deze kun je online aanvragen of telefonisch. Een wijziging kan namelijk van invloed zijn op de hoogte van je huurtoeslag en als je deze tijdig doorgeeft voorkom je dat je later moet terug gaan betalen. De wijziging moet altijd worden doorgegeven door de persoon die de aanvraag heeft gedaan.

Huurtoeslag bestaat in Nederland sinds 2006. Daarvoor heette dit huursubsidie en werd de regeling uitgevoerd door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM). Deze is ook verantwoordelijk voor de wet op de huurtoeslag. De uitvoerende partij is de Belastingdienst.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Huurtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Huurtoeslag 2013
Huurtoeslag 2012
Huurtoeslag 2010
Huurtoeslag 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken