Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Huurtoeslag 2012

Auteur: Mister Money vrijdag 17 februari 2012
Huur je een woning en heb je een laag inkomen? Dan is de kans groot dat je recht hebt op huurtoeslag, voorheen huursubsidie genoemd. Dit is een tegemoetkoming van de Belastingdienst in de kosten van de huur van een woning of appartement. In dit artikel leggen we uit aan welke voorwaarden jein 2012 moet voldoen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen en hoe je huurtoeslag.

Ook in 2012 hebben er weer een aantal wijzigingen plaatsgevonden in de voorwaarden voor huurtoeslag. Eigenlijk zijn er twee belangrijke zaken bij het bepalen of je recht hebt op huurtoeslag: de hoogte van de huur die je betaald en de hoogte van je inkomen.

Daarnaast zijn er een aantal algemene voorwaarden: je huurt een zelfstandige woonruimte, je staat ingeschreven bij de gemeente op het woonadres en je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Inkomen en huur
 Voor iedereen die tussen de 23 en 65 jaar oud is en alleen woont, geldt dat de huur minmaal 215,50 euro en maximaal 644,66 mag bedragen. Daarnaast mag je inkomen maximaal 22.025 euro per jaar zijn en mag je maximaal 21.1139 euro aan spaargeld en beleggingen hebben om voor huurtoeslag in aanmerking te komen.

Woon je samen? Dan gelden voor de hoogte van de huurt dezelfde voorwaarden. Echter mag jullie gezamenlijke inkomen maximaal 29.900 euro per jaar bedragen in 2012.

Als je jonger bent dan 23 jaar of ouder bent dan 65 jaar, gelden andere woorden. Deze kun je terugvinden op Toeslagen.nl

Aanvragen
 Als je denkt in aanmerking te komen voor huurtoeslag, kun je deze aanvragen via de website Toeslagen.nl. Hier kun je met je DigiD-code je persoonlijke toeslagenpagina benaderen om huurtoeslag aan te vragen of wijzigingen door te geven.

Vul je liever een papieren aanvraagformulier in? Dan kun je contact opnemen met de Belastingtelefoon om dit formulier aan te vragen. Tel: 0800-0543.

Let op! Per huishouden kan maar één persoon huurtoeslag aanvragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Huurtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Huurtoeslag 2013
Huurtoeslag 2011
Huurtoeslag 2010
Huurtoeslag 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken