Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Huurtoeslag en de fiscus
Mensen met een huurwoning kunnen in aanmerking komen voor toeslag. De toeslag is aan te vragen via de website ww.toeslagen.nl. Hoeveel toeslag iemand ontvangt is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je inkomen.

Huurtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen - De huurtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid voor mensen met een laag inkomen die in een huurwoning wonen. In dit artikel lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen in 2014.
Huurtoeslag 2013 - Woon je in een huurwoning en heb je een laag inkomen? Dan heb je waarschijnlijk recht op huurtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de huurkosten. Deze regeling wordt uitgevoerd door de Belastingdienst. In dit artikelen legge n we uit aan welke voorwaarden je moet voldoen om in 2013 voor huurtoeslag in aanmerking te komen en hoe je dit kunt aanvragen.
Huurtoeslag 2012 - Huur je een woning en heb je een laag inkomen? Dan is de kans groot dat je recht hebt op huurtoeslag, voorheen huursubsidie genoemd. Dit is een tegemoetkoming van de Belastingdienst in de kosten van de huur van een woning of appartement. In dit artikel leggen we uit aan welke voorwaarden jein 2012 moet voldoen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen en hoe je huurtoeslag.
Huurtoeslag 2011 - Bij het bepalen van wie in aanmerking komt voor huurtoeslag wordt zowel rekening gehouden met het inkomen als met de huur. Daarnaast moet je 18 jaar of ouder zijn en zelfstandig huren. Dat wil zeggen dat je een eigen voordeur hebt.
Huurtoeslag 2010 - Mensen die een woning huren kunnen in aanmerking komen voor huurtoeslag. De toeslag is een tegemoetkoming vanuit de overheid. Huurders die in verhouding tot het inkomen veel huur betalen, kunnen voor de toeslag in aanmerking komen.
Huurtoeslag 2009 - Huurders kunnen in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor huurtoeslag. De toeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. De hoogte van de toeslag is onder andere afhankelijk van het inkomen.
Huurtoeslag 2008 - Door middel van huurtoeslag kunnen mensen met een lager inkomen toch de maandelijkse lasten afdragen. Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag hangt af van een aantal factoren. Die verschillen per leeftijdscategorie.
Huurtoeslag 2007 - Huurtoeslag is een bijdrage vanuit de overheid en wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen. Je kunt huurtoeslag elektronisch of op papier aanvragen.
Huurtoeslag 2006 - De huursubsidie heeft op 1 januari 2006 plaatsgemaakt voor de huurtoeslag. Of je in aanmerking komt voor de toeslag is afhankelijk van een aantal factoren. Je vraagt huurtoeslag meestal voor een jaar aan en dat kan op twee manieren: elektronisch of op papier.

Tips
Belasting huurtoeslag: vraag toeslag aan
Mensen die in een huurwoning wonen kunnen in sommige gevallen aanspraak maken op huurtoeslag. Een berekening kan snel gemaakt worden op de website www.toeslagen.nl. Het duurt ongeveer 8 weken om een aanvraag te verwerken.
Huurtoeslag en belasting: wijzigingen doorgeven
Als er iets wijzigt in je persoonlijke situatie en je ontvangt huurtoeslag, dan dien je dit snel door te geven aan de Belastingdienst. Een wijziging kan ervoor zorgen dat je minder of juist meer toeslag gaat ontvangen. Wijzigen zijn via de website toeslagen.nl door te geven.
Fiscus huurtoeslag: aanvragen 2009
Huurtoeslag kan met terugwerkende kracht aangevraagd worden. Denk je dat je een jaar geleden recht had op toeslag, maar heb je destijds geen aanvraag ingediend? Doe dat alsnog. De aanvraag voor het voorgaande jaar dient voor 1 april ingediend te worden.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Geldzaken jongeren: veranderingen Geldzaken jongeren: veranderingen
Zodra je de leeftijd van achttien jaar bereikt ben je financieel verantwoordelijk voor een flink aantal zaken. Zo moet je onder meer voor je zorgverzekering gaan betalen ... Geldzaken voor jongeren
Informatie over carrière maken Informatie over carrière maken
Waar staan de leuke job-advertenties, wat moet ik allemaal in mijn cv zetten en hoe voorkom dat ik dat ik zenuwachtig ben voor mijn sollicitatiegesprek? In het dossier Ca... Dossier Carrière maken
Echtscheiding en de financiële gevolgen Echtscheiding en de financiële gevolgen
Na jarenlang gelukkig getrouwd te zijn geweest is de koek op. Jullie hebben besloten om een scheiding aan te vragen. Ondanks dat jullie als goede vrienden uit elkaar gaan... Dossier scheiden


 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?