Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hypotheken: Oversluiten en de aftrekmogelijkheden

Oversluiten kan voor veel huiseigenaren interessant zijn; het vermindert de woonlasten, er kan gebruik worden gemaakt van fiscale aftrekmogelijkheden en misschien valt een gedeelte van de overwaarde 'op te snoepen'. Oversluiten brengt ook fiscale consequenties met zich mee die gedurende de gehele looptijd doorwerken. Denk aan de beperking van de aftrekbare kosten en de rente. Daar dien je rekening mee te houden; zeker als je ooit nog wilt verhuizen en te maken krijgt met de bijleenregeling!

In de volgende drie artikelen vind je belangrijke informatie die van toepassing is op het oversluiten van een hypotheek.

Wat is in aftrek te nemen in box 1?
Wie besloten heeft om zijn hypothecaire lening te gaan oversluiten kan een aantal kosten in aftrek nemen. Welke kosten dit zijn lees je in het onderstaande artikel: Wat is in aftrek te nemen in Box 1?... Lees meer

Oversluiten en aftrekmogelijkheden in de praktijk
Bij het oversluiten van een hypotheek komen verschillende zaken op de hoek kijken. Aan de hand van een rekeningvoorbeeld probeert Mister Money de regeling toe te lichten. Zo weet je wanneer oversluiten daadwerkelijk voordelig... Lees meer

Gevolgen bij oversluiten en de bijleenregeling
Als je hebt besloten om je hypotheek te gaan oversluiten dan heeft dit gevolgen voor de Eigen Woning Schuld. Dit komt omdat je te maken krijgt met de bijleenregeling. Lees hier wat deze regeling inhoudt.... Lees meerOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken