Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Hypotheek, de mogelijkheden
Als je van plan bent om een huis te kopen is het voor de meeste mensen noodzakelijk om een hypotheek (hypothecaire lening) af te sluiten. Het afsluiten hiervan is vaak een grote stap; je gaat immers een langdurige financiŰle verplichting aan die een grote impact kan hebben op je huidige en toekomstige financiŰle situatie.

Hieronder een overzicht, inclusief informatie en uitleg van de meest voorkomende hypotheekvormen en hypotheek soorten.
Tweede hypotheek - Op deze pagina lees je belangrijke informatie over de tweede hypotheek. Zo vind je een uitgebreide beschrijving van wat een tweede hypotheek is en komen de voor- en nadelen van een tweede hypotheek aan bod. Daarnaast worden er diverse alternatieven ge-geven voor deze hypotheekvorm en krijg je enkele handige Mister Money top tips.
Aflossingsvrije hypotheek - Hier vind je belangrijke informatie over de aflossingsvrije hypotheek; de hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd niets aflost, alleen hypotheek- rente verschuldigd bent. We beschrijven in detail wat de aflossingsvrije hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar moet je op letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen.
Annu´teiten hypotheek - Hier vind je belangrijke informatie over de annu´teitenhypotheek. Bij deze hypotheek betaal je maandelijks een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing: de zogenoemde annu´teit. We beschrijven in detail wat de annuiteiten hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar je op moet letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen.
Beleggingshypotheek - Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de beleggingshypotheek. Deze hypotheek kent twee varianten; beleggen via beleggingsfondsen of via een levensverzekering. In beide gevallen is pas achteraf bekend of er voldoende vermogen is om de lening af te lossen.
Effectenhypotheek - De effectenhypotheek is een aflossingsvrije hypotheek gekoppeld aan een effectenportefeuille. Dit kunnen aandelen en/of obligaties zijn. De effectenhypotheek is net zoals de beleggingshypotheek niet geheel zonder risico. Op deze pagina beschrijven we in detail wat de effectenhypotheek inhoudt en hoe het werkt.
Leven hypotheek - Bij een levenhypotheek is opgesplitst in twee delen: een geldlening waarover je rente betaalt en een levensverzekering waarover je premie betaalt. Deze twee delen worden dus gecombineerd. Op deze internetpagina vind je belangrijke informatie over de levenhypotheek.
Lineaire hypotheek - Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek vind de aflossing periodiek (dit kan een maand, kwartaal of jaar zijn) plaats. Het restantbedrag, dus wat er nog aan aflossing openstaat, wordt telkens verdeeld over de rest van looptijd. Hierdoor wordt de hypotheekschuld snel lager.
Spaarhypotheek - Bij een spaarhypotheek los je tijdens de looptijd de hypotheek niets af, maar spaar je in plaats daarvan om aan het einde van de looptijd de hypotheek in een keer af te lossen. Spaarhypotheken zijn opgebouwd uit twee delen: de geldlening en de levensverzekering.

Hypotheekvormen - in het kort
Huis kopen? Dan is de kans groot dat u op zoek moet naar een hypotheek. Nederland kent vele hypotheekvormen. Ook het aantal hypotheekverstrekkers is enorm. Het afsluiten van een goede hypotheek is heel belangrijk. U zit hier immers voor een lange periode aanvast. Gaat u voor het eerst een woning kopen? Lees dan het dossier: Je eerste huis kopen.

Fiscale gevolgen oversluiten (Box 1)

In een aantal gevallen kan het gunstig zijn om je huidige hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Wie daartoe besluit, moet wel rekening houden met de bijbehorende kosten. Daarnaast komt ook de Belastingdienst met zijn regeltjes... Lees meer

Artikelen Hypotheken
Dossiers Hypotheken
RSS feed
Fiscale gevolgen oversluiten (Box 3)
Oversluiten een aantrekkelijke optie?
Redenen om over te sluiten?
Meer nieuws >
Hypotheek - Handige Artikelen
Verschil in rentetarieven
Wie in het hypotheekrenteoverzicht kijkt ziet de hypotheekrentes erg verschillen. Sommige banken werken met verschillende rentes. Nieuwe klanten worden gelokt met een lage rente, als de rentevast periode voorbij is gaat het rentepercentage ineens omh Bestaande klantentarieven
Twee woningen, twee hypotheken
Wie een nieuwe woning aankoopt, maar zijn oude woning nog niet heeft verkocht kan een overbruggingskrediet afsluiten. Op een overbruggingskrediet betaal je alleen rente en wordt over het algemeen bij dezelfde hypotheekverstrekker afgesloten. Twee hypotheken
Bestaande bouw kopen
De meeste woningen in Nederland worden kosten koper verkocht. De kopende partij moet deze kosten betalen. Onder kosten koper vallen ondermeer de overdrachtsbelasting, notariskosten en de inschrijving bij het Kadaster. Kosten k.k.
Waarom een hogere huizenprijs?
De vraagprijs van een woning is voor een groot deel afhankelijk van de ligging. In de randstad is de huizenprijs bijvoorbeeld veel hoger dan in een dorpje in Groningen. Dit heeft ondermeer te maken met de werkgelegenheid in het gebied. Woonomgeving
Krediethypotheek als tweede hypotheek
Een van de voordeligste manieren om een verbouwing te bekostigen is via een tweede hypotheek. De hypotheekrente bij een tweede hypotheek is in bepaalde gevallen bij de Belastingdienst in aftrek te nemen. Een voorbeeld van een tweede hypotheek is de k De krediethypotheek
Het taxatierapport
Voor het verkrijgen van een hypotheek heeft de koper een taxatierapport nodig. De kosten voor het opstellen van een rapport komen op rekening van de koper. Wie tijdens de onderhandelingen stevig in zijn schoenen wil staan kan voor aankoop het huis l Taxeren


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?