Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hypotheekrente blijft maar stijgen

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 26 april 2006
Wie op het punt staat om een huis te kopen en een hypotheek af te sluiten, weet het al. De banken en verzekeraars hebben de afgelopen maand de hypotheekrente over de hele linie verhoogd. De rente lijkt inmiddels een zeer onzekere factor geworden te zijn.

Fortis ASR maakte deze week nog bekend de hypotheekrente voor de tweede keer deze maand te verhogen. Geld lenen voor een woning wordt bij deze bank met ingang van 25 april 0,1 tot 0,2 procent duurder. De meeste andere grootbanken als de Rabobank, Postbank, SNS Bank en verzekeraars als Aegon en Zwitserleven hebben eveneens een deel van hun tarieven verhoogd.

De banken en verzekeraars verhogen hun tarieven omdat de rente op de kapitaalmarkt oploopt. Dat is al sinds december vorig jaar het geval. Toen besloot de Europese Centrale Bank (ECB) de rente voor het eerst in lange tijd naar boven bij te stellen.

Zekerheid
Het is daarom niet vreemd dat hypotheken met een variabele rente snel uit de gratie raken. Volgens vergelijkingssite Independer koos afgelopen kwartaal nog maar 8 procent van de sitebezoekers voor een hypotheek met een variabele rente. Vorig jaar was dat nog 17 procent. De kosten van een variabele hypotheek is weliswaar lager dan die met een vaste rente, maar zekerheid blijkt voor huizenbezitters van doorslaggevend belang te zijn. Zeker omdat niet duidelijk is of de hypotheekrente de komende tijd nog verder zal doorstijgen. Het merendeel van de huizenbezitters kiest nu voor een hypotheek met een langlopende vaste rente. In het bijzonder rentevaste periodes van 10, 15 en 20 jaar zijn momenteel populair.


Wie van plan is een hypotheek af te sluiten of zijn huidige financiering gaat oversluiten, wil natuurlijk op de hoogte blijven van de actuele hypotheekrentes. Op Mister Money kun je de hypotheekrentes van de meeste hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Ook is het mogelijk direct een offerte aan te vragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheken voor senioren
Huizenprijzen in juli omhoog
Kopen of huren? Starter kiest vaker voor huren
Daling hypotheekrente niet voldoende
Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet