Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Hypotheken Event in teken van hernieuwd vertrouwen klant

Auteur: Mister Money Vrijdag 5 februari 2010
In de aanloop naar het 19e Nationale Hypotheken Event, dat 9 en 10 februari in Amsterdam plaatsvindt, werden de uitkomsten van het Groot Hypotheken Onderzoek 2010 bekend gemaakt. Daaruit blijkt een aantal expliciete gegevens. Zo zegt tweederde van de Nederlandse hypotheekbezitters weinig vertrouwen te hebben in de financiŽle sector. Ook is de roep groot om meer wettelijke bevoegdheden voor toezichthouders.

Het gebrek aan vertrouwen in de financiŽle sector is breed onder hypotheekbezitters: 86% vindt dat banken en verzekeraars misbruik maken van de onwetendheid van klanten en een meerderheid vindt financiŽle producten onbetrouwbaar. Om dat vertrouwen terug te winnen, moeten toezichthouders meer bevoegdheden krijgen om financiŽle producten te controleren. Hierbij hebben hypotheekbezitters meer vertrouwen in De Nederlandse Bank (DNB) dan in de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) en de overheid. Dat blijkt uit het Groot Hypotheken Onderzoek 2010 van Miles Reporting en het IIR Hypothekenevent onder 2.240 hypotheekbezitters. Het hernieuwde vertrouwen staat daarom centraal tijdens het 19e Nationale Hypotheken Event in Amsterdam.

Provisiesysteem
Het is voor veel hypotheekbezitters onduidelijk wat ze bij het afsluiten van hun hypotheek aan provisie hebben betaald; een derde heeft achteraf het gevoel teveel te hebben betaald. Veel hypotheekbezitters willen dan ook een alternatief voor het provisiesysteem. Daarnaast maakt een derde van de hypotheekbezitters zich zorgen over de waardeontwikkeling van de woning. Tweederde voorziet financiŽle problemen wanneer de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft. Verder sluit 15% van de hypotheekbezitters een faillissement van hun hypotheekverstrekker niet uit en heeft nog geen driekwart vertrouwen in de eigen financiŽle toekomst.

Binnen de hypotheeksector leeft zodoende het besef dat het vertrouwen van klanten herwonnen moet worden. Verschillende financiŽle dienstverleners zijn daarom bezig met een omslag waarbij de klant centraal wordt gesteld. Zoín 90% van de hypotheekbezitters geeft aan dat het daar ook tijd voor wordt, maar slechts de helft heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Werk aan de winkel dus, tijdens het hypothekenevent op 9 en 10 februari.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheken voor senioren
Huizenprijzen in juli omhoog
Kopen of huren? Starter kiest vaker voor huren
Daling hypotheekrente niet voldoende
Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet