Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Inboedelverzekering

De inboedel verzekering is bedoelt voor het verzekeren van schade aan de inboedel van je woning of pand. Denk hierbij aan schade door brand, storm, maar ook door diefstal. De inboedel verzekering kent verschillende dekkingen, dus het vergelijken hiervan is erg verstandig. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een inboedel verzekering, de voor- en nadelen alsook handige tips die je helpen bij het maken van een keuze.

Wat is een inboedelverzekering?
Inboedelverzekering afsluiten
Er zijn heel wat verzekeringsmaatschappijen waar je terecht kunt voor een inboedel verzekering. Om een keuze te maken kun je ondermeer letten op de premie. Door de premies met elkaar te vergelijken, kom je er achter bij welke maatschappij je goedkoop je inboedel kunt verzekeren.

Ook zul je een keus moeten maken uit de mate van dekking. Verzekeraars bieden daar verschillende pakketten voor aan; van een hele summiere dekking tot allrisk. Bestaat je inboedel uit wat afgedankte meubels, dan kun je volstaan met een basisdekking. Heb je veel dure spullen in huis staan, dan kan een aanvullende kostbaarhedenverzekering zinvol zijn. De dekkingen binnen de pakketten kunnen wel per verzekeraar verschillen. Ga daarom eerst na wat precies gedekt wordt en wat niet. Je kunt dit terugvinden in de voorwaarden.

Om het verzekerde bedrag te kunnen vaststellen wil de verzekeraar van je weten hoeveel je bezittingen waard zijn. Veel mensen vergissen zich daar in en komen er pas achter hoeveel ze bezitten als het te laat is. Om de waarde vooraf goed te kunnen vaststellen kun je een inboedelwaardemeter gebruiken. Op basis van de WOZ-waarde van het huis, de gezinssamenstelling en het netto-inkomen kun je een inschatting maken. Wil je de waarde exact kunnen bepalen, dan is een inventarislijst handig. De meeste verzekeraars bieden beide hulpmiddelen standaard aan.
Alternatieven inboedelverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?